Mirza Devović i Sanel Zerdo predati Tužilaštvu, traga se za Rasimom Ganićem

Mirza Devović (31) i Sanel Zerdo (29) iz Visokog, koji su sinoć uhapšeni na Otoci, nakon policijske potjere, večeras su predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Policija traga za Rasimom Ganićem (33), poznatim visočkim kriminalcem koji je odranije poznat po pljačkama, za šta je i osuđivan.

Razbojnička trojka je sinoć u 20:45 sati, uz prijetnju oružjem, iz prodavnice “Sloga marketi” u Hadžićima ukrala određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim automobilom Fiat Stilo (078-E-685) pobjegla u pravcu Sarajeva.

Nakon policijske potjere, Fiat Stilo je zaustavljen na raskrsnici Bulevara Meše Selimovića i ulice Alije Kučukalića. Devović i Zerdo su fizički napali policajce, lakše ih povrijedivši. Njih dvojica su ubrzo savladana i vezana.

Policiji u Sarajevu je sinoć utekao okorjeli kriminalac koji je s bratom “žario i palio”

Ganić je uspio pobjeći, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetio vatrenim oružjem, uperivši ga prema službenom vozilu u kojem su bili policajci.

Trojica razbojnika terete se za razbojništvo i napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79