Mirza Ganić (SDA) podnio krivičnu prijavu protiv lažnog Facebook profila “Crvenokosica Visoko”

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić (SDA) je objavio da je podnio krivičnu prijavu protiv lažnog profila na Facebooku “Crvenokosica Visoko” i njenog vlasnika, tvrdeći da ima jasne dokaze.

Istakao je da krivičnu prijavu podnio prilikom nedavnog susreta s ministrom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramom Isakom. Prema njegovim riječima, najavio je da je vrijeme da se počne boriti protiv psihopata koji na društvenim mrežama koriste lažne profile za vrijeđanje, izmišljanje te širenje mržnje i zla prema drugima i drugačijima.

“Od preuzimanja mandata do danas kontinuirano sam izložen fabrikovanju laži s lažnih profila, a najviše s profila ‘Crvenokosica Visoko’. Kao građanin ove zemlje stičem dojam da ista poziva na linč mene kao građanina, oca, supruga, sina, kao gradonačelnika”, ukazao je.

Ganić tvrdi da je riječ o nekome iz državne službe, ne precizirajući ko stoji iza, kako je naveo, lažnog profila.

“Lažira informacije i podatke, koristeći položaj državnog službenika, a često informacije iz Gradske uprave, koje s mržnjom i namjerom da me diskriminira i vrijeđa krivo predstavlja i plasira javnosti”, naglasio je.

Konstatirao je da se time ugrožava njegova sigurnost, sigurnost njegove porodice i osoba iz njegove blizine.

“Ovakvim nerazumnim ponašanjem, iznošenjem laži, montiranjem slika i pokušajem bacanja ljage na moje ime izaziva negativne reakcije drugih korisnika društvenih mreža, s jasnim ciljem dezauvisanja javnosti i u korist politike koju su Visočani na izborima prije tri godine poslali u prošlost, ocijenivši je kao lošu, što je pokazao izborni rezultat”, dodaje.

Ganić je poručio da će raditi u interesu svih građana te da će se, kako je izjavio, nastaviti boriti protiv osmogodišnje nametnute diktature i zla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79