Mirza Hulusić se oglasio nakon smjene: Nisam želio trgovati imovinom Sarajeva koju smo krvlju platili

Vlada Kantona Sarajevo smijenila je Mirzu Hulusića sa funkcije direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva. Rješenje o njegovoj smjeni potpisao je aktuelni premijer KS-a, Edin Forto.

Nakon vijesti o njegovoj smjeni, na Facebooku se oglasio i sam Hulusić.

On je naveo da su tvrdnje o njegovoj smjeni istinite.

– Istina je da me je Vlada KS razriješila dužnosti direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Kao razlog su naveli između ostalog da nisam htio poštovati zakone i smjernice vlade bez ikakvog validnog obrazloženja koje zakone i koje smjernice. Molim prijatelje da razumiju da i ja znam onoliko koliko piše na ovom papiru – dakle ništa, napisao je Hulusić.

Poručuje da nije htio trgovati imovinom Sarajeva za račun politike.

– Da prijateljima i javnosti dam kratko obrazloženje – smatrao sam neukusnim trgovati jedinim resursom koji Sarajevo ima a koji smo krvlju platili – prostor (imovinu i grunt) za račun politike i sitnih prizemnih politikantskih interesa i velikih oblakodera i tornjeva. Tu se razlikujem sa politikama i nikad na tome nećemo biti isti, naveo je on.

Hulusić je rekao da nije član nijedne političke stranke.

– Sa politikama i političkim strankama sam razriješio već godinama u natrag, formalno(i napismeno) svakako već dugo nisam član niti jedne stranke, ali vi koji ostajete da se politikama bavite imate odgovornost kada upravljate resursom koji su ljudi životima branili – prostorom – da pazite šta potpisujete i u koje bescjenje prodajete taj resurs, zaključio je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79