Mirza Selimbegović (NiP) će pokušati pobijediti Semira Efendića (SBiH)

Foto: Crna-Hronika

Stranke Trojke (SDP, NiP i NS) dogovorile su zajednički nastup u sarajevskoj općini Novi Grad na predstojećim lokalnim izborima.

Navodi se da je na sastanku potvrđeno opredjeljenje za saradnju i sa drugim političkim subjektima na području Novog Grada Sarajevo te će se u narednom periodu intenzivirati razgovori sa njima.

I ove stranke će poput kolega iz SDA, SBiH-a i DF-a imati zasebne liste za Općinsko vijeće Novi Grad, dok će program rada načelnika Novog Grada zajednički dogovarati na nivou koalicije.

“Odlučeno je i da pri izradi programa rada načelnika učestvuju i svi drugi zainteresirani politički subjekti i pojedinci koji će imati priliku da dostave prijedloge koje smatraju važnim za poboljšanje ukupnog ambijenta za život u Novom Gradu”, navode iz Naše stranke.

Pema posljednjim informacijama, koje nisu zvanično potvrđene, kandidat Trojke za načelnika Novog Grada trebao bi biti aktuelni predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović.

Foto: Crna-Hronika
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79