Mirzad Brkić (36) pušten na slobodu

Mirzad Brkić (36) , koji je jučer ujutro uhapšen u Neumu, po prijavi da je psihički i fizički maltretirao i protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos, A.P. (26), oboje iz Sarajeva, sinoć je u 19.50 sati pušten na slobodu, potvrđeno je za „Avaz“ iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, njih dvoje su u Neumu zajedno boravili tokom vikenda, a to je spomenuto i u prijavi koju je telefonski u Policijsku stanicu Neum jučer u šest sati ujutro uputila Džemila G., u čijoj su se kući nalazili.

U Neumu uhapšen Mirzad Brkić, maltretirao djevojku i prisiljavao na intimni odnos

Ona je prijavila da je A.P.,njenu gošću tokom prošle i pretprošle noći, odnosno, noći sa subote na nedjelju te nedjelje na ponedjeljak maltretirao i na seksualni odnos prisiljavao M.B., koji je nedugo poslije i uhapšen.

Nakon obrade u policijskim prostorijama u Neumu, on je u 16.30 sati predat u nadležnost Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK u Mostaru. Nakon ispitivanja u Mostaru pušten je na slobodu.

Iako je o događaju upoznata i dežurna kantonalna tužiteljica, ipak iz Tužilaštva HNK nam je tek rečeno da su poduzete sve neophodne radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te da nam zbog činjenice da nisu zaprimili policijski izvještaj ne mogu dati konkretnije informacije, a pogotovo, ne mogu iznositi eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79