Mirzi Devoviću 4,5 godine zatvora: Opljačkao trgovinu u Hadžićima i napao policajce

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Mirzu Devovića zbog krivičnih djela razbojništvo i napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti. Prvostepenom presudom osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Ranije je u ovom predmetu po sporazumu i za ista krivična djela pravosnažno osuđen Sanel Zerdo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

– Oni se terete se da su 11. novembra 2019. godine oko 20:30 sati u Omladinskoj ulici u Hadžićima, izvršili razbojništvo nad radnicom jedne od prodavnica, nakon čega su pobjegli. Uslijedila je policijska potraga i nakon što su uhvaćeni, napali su dvojicu policajaca Jedinice za saobraćaj MUP-KS koji su ih nakon toga i lišili slobode- navodi se u Saopćenju

Mirza Devović (33) i Sanel Zerdo (31) iz Visokog su uz prijetnju oružjem, iz prodavnice “Sloga marketi” u Hadžićima ukrali određenu sumu novca i neutvrđenu količinu cigareta, a zatim su automobilom Fiat Stilo (078-E-685) pobjegli u pravcu Sarajeva.

Nakon policijske potjere, Fiat Stilo je zaustavljen na raskrsnici Bulevara Meše Selimovića i ulice Alije Kučukalića u Sarajevu. Devović i Zerdo su fizički napali policajce, lakše ih povrijedivši, a nakon čega su savladani i vezani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79