Mišević priznao šverc 109 kilograma marihuane preko granice

Predložena je kazna zatvora u trajanju od četiri godine, novčana kazna od 10. 000 KM, te oduzimanje svih sredstava korištenih za izvršnje krivičnog djela.

Nakon podizanja i potvrđivanja optužnice Tužilaštva BiH protiv optuženog Luke Miševića (29) iz Imotskog, državljanin Hrvatske, u prisustvu advokata u potpunosti je priznao krivicu.

Prema sporazumu je predložena zatvorska kazna u trajanju od četiri godine, kao i novčana kazna u iznosu od 10. 000 KM.

Također, od optuženog će biti oduzeta sredstva i oprema korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobitele i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen i oduzet, a pronađena i oduzeta marihuana bit će uništena.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi koji se nalazi u pritvoru, odriče se prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Optuženi Mišević otkriven je i uhapšen na graničnom prijelazu Gradiška, kada je upravljajući teretnim motornim vozilom, iz BiH u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti oko 109 kilograma marihuana. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79