Misija OSCE-a u BiH se oglasila o odlukama NSRS-a: Evo šta su poručili

– Misija OSCE-a u BiH poziva na hitni prestanak retorike, politika djelovanja i aktivnosti koje nisu usklađene sa najboljim interesima svih građana BiH, dodali su iz OSCE-a

– Nedavne odluke Narodne skupštine Republike Srpske krše Dejtonski mirovni sporazum i podrivaju Ustav BiH. Svi zvaničnici BiH moraju poštovati i Dejtonski mirovni sporazum i Ustav, podržavajući vladavinu prava i ustavni poredak, umjesto podjele države, navodi se u reakciji Misije OSCE-a u BiH na posljednja dešavanja na političkoj sceni i usvajanje zakona o Ustavnom sudu BiH u NSRS.

– Misija OSCE-a u BiH poziva na hitni prestanak retorike, politika djelovanja i aktivnosti koje nisu usklađene sa najboljim interesima svih građana BiH, dodali su iz OSCE-a.

Podsjećamo, na osmoj posebnoj sjednici, zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su Prijedlog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Od 65 prisutnih, za usvajanje prijedloga zakona glasalo je 56 poslanika i svi su bili za.

Niko nije bio protiv, ni suzdržan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79