Mislio je neko dobro omastiti brk: Spriječeno krijumčarenje janjadi iz Srbije u BiH

Mislio je neko dobro omastiti brk: Spriječeno krijumčarenje janjadi iz Srbije u BiH


Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, službenici Jedinice granične policije Zvornik, 28. aprila 2020. godine, spriječili su krijumčarenje 44 grla sitne stoke (jagnjad) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

U vezi sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica bh. državljana koji su lišeni slobode te državljanin Republike Srbije koji se, nakon što je ugledao pripadnike JGP Zvornik, čamcem preko rijeke Drine udaljio u pravcu Republike Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje“ i krivično djelo „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“, a u vezi sa krivičnim djelom „udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, protiv dvojice državljana BiH bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Krijumčarena stoka je privremeno oduzeta. Podršku na dokumentovanju krivičnog djela pripadnicima JGP Zvornik pružili su službenici Policijske uprave Zvornik. O navedenom događaju obaviještena je i Stanica granične policije Ljubovija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska osobe koja se dovodi u vezu sa navedenim krijumčarenjem prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija