Mišljenje kritičara: “Quo Vadis, Aida?” je najbolji film u 2021. godini!

Metacritic, web stranica koja objedinjuje kritike filmova, TV emisija, muzike, knjiga i video igara, za najbolji film u 2021. godini proglasio je djelo bh. rediteljice Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”.

Navedeno je kako ovaj film nije bilo lako gledati, kritičari spomenute web stranice su podsjetili da je “Quo Vadis, Aida=” bio nominiran za Oscara za najbolji međunarodni film prije godinu dana.

– Kao fikcionalizirani prikaz onoga što je nekada opisano kao najgori evropski genocid u poslijeratnom periodu, “Quo Vadis, Aida?” je mučan i vitalan u svojoj gorkoj tuzi. Kao studija političke i diplomatske inercije u suočavanju sa savremenim globalnim ljudskim tragedijama, ne može biti hitnije – naveo je Kristofer Mačel (Christopher Machell), kritičar s “CineVue”.

Na Metacriticu je istaknuto kako je “Quo Vadis, Aida?” dobitnik nagrade za najbolji film na dodjeli Evropskih filmskih nagrada, 34. izdanju po redu. Također, podsjetili su da je Jasmila Žbanić za ovo djelo proglašena najboljom režiserkom godine, a da je Jasna Đuričić osvojila nagradu za najbolju glumicu.

  Prijavite se: Granična policija zapošljava 150 kadeta

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79