Misterija smrti porodice Đokić: Ubio ih je neko koga su dobro poznavali?

Ispunile su se najcrnje slutnje rođaka porodice Đokić, čiji su članovi, supružnici Goran (57) i Gordana (56), i njihova ćerka Lidija (25), pronađeni nedaleko od zapaljenog automobila marke Passat, u okolini Aleksica. Slučaj potrage pun je misterija, a zasad nije poznat uzrok smrti tročlane porodice.

Drama je počela u nedjelju nešto poslije ponoći kada se Đokićima izgubio svaki trag, kao da su u zemlju propali, kako je i sam ministar policije Aleksandar Vulin izjavio. Goran je vlasnik menjačnice iz Aleksinca, a po riječima njegovih rođaka, on je već ranije imao problema sa raznim mutnim tipovima, te je nekoliko puta bio na meti raznih napada, piše Nova.rs.

Jednom su ga čak i fizički napali, kada su mu postavili sačekušu ispred kuće. Kako ni tu nije bilo kraj, jednog su ga čak držali na nišanu pištolja.

Tročlana porodica, za kojom je cijela Srbija tragala proteklih nekoliko dana, kobne večeri vraćala se iz mjesta Moravac, gdje su bili na večeri kod Goranove majke, u Aleksinac, a cijeli put dugačak je samo tri kilometra. Pošto se nisu javljali na telefone u ponedjeljak, rodbina je krenula u potragu za njima.

Poslije mučnog i dugačkog ponedjeljka, jedna o rođaka Verica Ðokić, u utorak, prijavljuje nestanak Gorana, Gordane i Lidije policiji, nakon čega kreće višednevna drama.

Signal telefona svima u isto vrijeme nestao

Mobilni telefoni Ðokića posljednji put bili su aktivni 26. septembra, odnosno tada je bila uključena aplikacija Viber.

Ipak, Goranu i njegovoj ćerki Lidiji su telefoni isključeni oko 3 sata ujutru.

Ono što se, za sada, pouzdano zna i od čega će policija morati da krene jeste čuveni snimak kamere za video-nadzor sa jedne perionice automobila, kraj koje su prošli. Riječ je o perionici nadomak Aleksinca, a kamera je snimila njihov Passat kako prolazi drumom u nedjelju u 00.10 sati.

To je posljednji trenutak kada je tročlana porodica viđena živa, a nepoznanica je šta se nakon toga desilo.

Podsjetimo, jučer ujutro pronađen je zapaljeni Passat porodice Đokić. Automobil je pronađen u dijelu šumi, gdje se nalazi separacija za eksploataciju pijeska.

Pozajmljivao novac na kamatu

Kako je portal Nova.rs ranije prenio, Goran, za kojim se tragalo, pozajmljivao je novac na kamatu, međutim, nije bio upleten ni u kakve kriminalne aktivnosti. Ono što je poznato jeste da je Đokić pozajmio sumu od 15.000 evra nepoznatom muškarcu, a nije utvrđeno da li je to povezano s nestankom porodice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79