Misteriozna smrt dvogodišnje djevojčice: Otac uhapšen, majka smještena u Sigurnu kuću, a brat u privremeni smještaj

Više javno tužilaštvo u Leskovcu još čeka obdukcioni nalaz tijela dvoipogodišnje djevojčice iz Lebana, čiju je smrt u utorak oko podneva, prijavila njena majka Miljana M. (26).

Tek nakon toga biće utvrđeno da li je smrt djeteta nastupila prirodnim putem ili je posljedica nekog krivičnog djela. Ono što je do sada poznato je da djevojčica na glavi ima sumnjiv hematom.

Majka preminulog djeteta nadležnima je rekla da je dijete zaspalo i više se nije probudilo, međutim, prema nezvaničnim informacijama lokalnih medija, na glavi djevojčice uočen je hematom, prenosi Blic.

Nesrećna djevojčica je živjela sa dvadesetšestogodišnjom majkom i bratom koji još nema godinu dana. Dječak se sada nalazi u privremenom smeštaju, a majka je nakon razgovora u policiji smještena u Sigurnu kuću u Leskovcu do okončanja istrage. Njen nevjenčani suprug i otac mališana, Stefan K. (26), u vrijeme tragedije nije bio kod kuće već u Beogradu gdje je radio. Međutim, čim se vratio u Lebane policija ga je uhapsila jer se za njim tragalo zbog više krivičnih djela.

Kako navode Novosti, komšije pričaju da muškarac ima i pravosnažnu sudsku presudu na šest godina zatvora.

Prema nezvaničnim informacijama socijalni radnici su ovu porodicu obišli nepuna dva sata prije prijave slučaja, ali majka nije otvarala vrata kuće.

– Kada su oni otišli, prošlo je neko vrijeme, a onda se odjednom čula kako vrišti i plače. Vikala je da djevojčica ne diše – pričaju komšije ove porodice.

Kako kažu pozvali su Hitnu pomoć, ali ljekari nisu uspjeli da povrate djevojčicu.

Mještani su za “Novosti” ispričali da su djeca bila zdrava, ali zapuštena i da je porodica živjela u oronuloj kući na periferiji Lebana.

– Bilo je kod njih svega i svačega, najviše nasilja u porodici, ali i drugih krivičnih i prekršajnih dijela. Domaćinstvo je potpuno zapušteno, prljavo – pričaju komšije.

Policija je i juče dežurala na mjestu tragedije, a do kuće su došle i kolege uhapšenog oca djece. Oni su ispričali da je Stefan nevjenčanoj supruzi i djeci redovno slao novac.

Porodica je bila korisnik socijalne pomoći, a primali su i dječji dodatak.

Služili se i prevarama?

O majci i ocu preminule djevojčice su prije više od pet godina pisali mediji. Žena je, preko društvenih mreža, navodno namamila jednog muškarca iz Bojnika da dođe u Lebane, a onda ga je njen nevjenčani suprug, sa saučesnikom, pretukao i opljačkao. Žrtvi su uzeli veći iznos novca, zlatne lančiće i mobilne telefone. Žena se žrtvi, kako navode Novosti, predstavljala kao samohrana majka koja nije u stanju da brine o svom djetetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79