Miting u Banjoj Luci otvoren himnom Srbije “Bože pravde”

Miting je zvanično počeo u 18 sati u parku “Mladen Stojanović”, a prije nekoliko dana ga je najavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozivajući građane da u što većem broju dođu u Banja Luku kako bi se pokazala sposobnost građana za “slobodan izbor”.

Miting je otvoren intoniranjem himne “Bože pravde”.

Prvi je govorio Radovan Kovačević.

“Molim vas da pozdravimo onog što ga je narod izabrao i što nikada niko neće moći promijeniti, novoizabranog predsjednika RS-a Milorada Dodika. Ovaj naš događaj su nazivali skupom, ali ovo je sabor koji pokazuje da ništa i niko ne postoji ko je jači od naroda i narodne volje”, rekao je Kovačević.

Pozvao je da se organizuje marš za slobodu do Trga Krajine.

Nakon toga je pročitan “narodni proglas”, a nakon kojeg je kolona krenula ka Trgu Krajine.

Podsjetimo, Dodik je dramatično pokušao povući paralelu između kontrolnog brojanja glasova za poziciju predsjednika Republike Srpske za koju se kandidirao na Općim izborima 2022, a koje je ranije naredila Centralna izborna komisija BiH zbog sumnje na izborne malverzacije, i prava entieta Republika Srpska na postojanje kroz prizmu slobodnih izbora.

Naglasio je Dodik prije nekoliko dana na press konferenciji da je njegova stranka do sada bila suzdržana i da su izborni procesi koji se odvijaju “izvan kontrole institucija Republike Srpske” u suštini nešto na čemu rade i opozicione stranke SDS i PDP.

Na ulazu u Banja Luku, pored naplatnih kućica večeras se nalaze policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Okupljeni bi se nakon centralnog dijela mitinga u parku “Mladen Stojanović” trebali uputiti ka Trgu Krajine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79