Mitja Kontić uhapšen u Sarajevu: Slovenac krijumčario kokain u BiH

Mjera pritvora predložena je jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Mitju Kontića (35), državljanina Republike Slovenije, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni je uhapšen u Sarajevu kada je kod njega zaplijenjena određena količina opojne droge. U okviru istrage Tužilaštva kodnog naziva “Market”, dovodi se u vezu s krijumčarenjem i isporukom u Bosnu i Hercegovinu opojne droge kokain u količini od oko jedan kilogram. Droga je zaplijenjena u akciji MUP-a RS na području Banje Luke, u februaru 2023. godine.

Također, osumnjičeni se dovodi u vezu i s krijumčarenjem većih količina heroina i kokaina, koji su krijumčareni na područje Istočnog Sarajeva.

Mjera pritvora predložena je jer se radi o stranom državljaninu koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosuđu naše zemlje, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79