Mitropolit Hrizostom: Srpsko Sarajevo čuvati iznutra, Srbi Sarajeva imali su dobro sjeme i svuda su ga dobro posijali

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je sinoć na svečanoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo da se “Srpsko Sarajevo treba čuvati iznutra razvijanjem kulture, prosvjete, institucija i svega što je mladima danas potrebno, a da su sarajevski Srbi doprinijeli razvoju mnogih gradova u Srpskoj”.

“Srećan sam i ponosan kao mitropolit da je Srpska pravoslavna crkva /SPC/ uveliko doprinijela očuvanju duhovnosti u Sarajevu i Sarajevskom polju za vrijeme onog režima i zahvaljujući Crkvi koja je bila mučenička i sačuvala divan narod i divnu kulturu”, rekao je mitropolit Hrizostom .

Mitropoliji dabrobosanskoj i mitropolitu uručen Grb grada za “predani rad na očuvanju duhovnosti i sabornosti pravoslavnog srpskog naroda na području Sarajevsko-romanijske regije”.

Mitropolit Hrizostom je istakao da je Crkva i u posljednjem ratu bila sa svojim narodom, “i kada je padalo i kada se iseljavalo”.

“Danas smo sa vama, sa srpskim narodom Srpskog Sarajeva da ga još više gradimo, izgrađujemo i nadgrađujemo. Čuvajte Srpsko Sarajevo iznutra, jer grad se može osvojiti iznutra, isto kao i spolja. Treba sačuvati ono što smo mukom i žrtvom i krvlju naših sinova stvorili”, poručio je mitropolit Hrizostom.

On je rekao da je ovaj grad nikao sa ledine, a sada je značajan i moćan, naglasivši da ga treba povezati dobrim komunikacijama i infrastrukturom da bi bio još bolji i uspješniji na ponos.

“Svi koji su živote dali, danas mogu biti srećni i ponosni da smo njihove žrtve opravdali gradnjom i rađanjem”, naglasio je mitropolit dabrobosanski.

On je ukazao da su sarajevski Srbi stvorili ne samo Srpsko Sarajevo već da su razvili i mnoge druge gradove u Republici Srpskoj i dali duhovni doprinos u njihovoj gradnji.

“Sarajevski Srbi, Srbi srednje Bosne su duhovno preorali, uzorali mnoge gradove i opštine i gdje god su otišli svuda su donijeli dobro sjeme. Srbi Sarajeva imali su dobro sjeme i svuda ga dobro posijali i to sjeme je dobro niklo”, rekao je mitropolit dabrobosanski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79