Mitropolit Hrizostom: Težak momenat za svakog Srbina, dogovor nije ispoštovan

Mi smo jedan veliki narod koji mora da razmišlja racionalno i razumno, a ne samo emocijama, kazao je mitropolit Hrizostom

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom oglasio se prije dva dana o načinu rušenja crkve u Konjević-Polju, tačnije u dvorištu nane Fate Orlović, čije se uklanjanje dogodilo proteklog vikenda.

Vlasnik firme koja je srušila crkvu: Bez blagoslova niko nije htio da pristupi radovima, ovo nije rušenje nego izmještanje crkve

Mitropolit Hrizostom je rekao da se prilikom uklanjanja crkve odstupilo od prvobitnog dogovora, te da je crkvu uklonila potpuno druga firma u odnosu na onu koja je to trebala izvršiti prema ranije utvrđenom planu.

– Mi smo u dva, tri navrata rekli da je u pitanju međunarodni sud koji je presudio tako da se crkva ukloni – s tim da se ukloni na način da to pristoji crkvi, da se sav materijal sačuva, kako bi se njime izgradila nova u spomen svih žrtava srednjeg Podrinja upravo u Bratuncu, naveo je mitropolit Hrizostom.

Dodao je da je nepoštivanje ranije utvrđenog dogovora dovelo do uklanjanja crkve “onakvim načinom koji nije ni po dogovoru, a ni po onome kako smo bili u posljednjem momentu obaviješteni”.

Dijelove crkve je u Bratunac trebala premjestiti firma iz Foče, međutim izvođač radova je na kraju bila druga firma iz Brčkog.

– Jeste da je ovo težak i vrlo emotivan momenat za svakog Srbina, ali mi smo jedan veliki narod koji mora da razmišlja racionalno i razumno, a ne samo emocijama, rekao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79