Mještani Blažuja za danas najavili protest zbog migranata u njihovom naselju

Mještani sarajevskog naselja Blažuj za danas su najavili masovan protest kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog prisustva migranata i upozorili nadležne institucije na lošu sigurnosnu situaciju.

Predsjednik Vijeća mjesne zajednice Blažuj Salih Hajdarević ranije je za medije kazao da zbog dešavanja u Bihaću građani strahuju da bi migranti iz Unsko-sanskog kantona mogli doći u Blažuj i pogoršati ionako lošu sigurnosnu situaciju.

– Na početku smo prevareni kada su nam rekli da će migrante smjestiti u Hadžiće, a preko noći su ih doveli ovdje tako da je narod ovdje isprepadan i s pravom sumnjaju da bi svi migranti iz Bihaća mogli doći u Blažuj – dodao je Hajdarević.

Naveo je da, prema procjenama, u Blažuju ima oko 3.000 migranata, ali da nadležni i odgovorni nemaju tačnu evidenciju, jer migranti konstantno odlaze i dolaze.

Hajdarević je pojasnio da u migrantskom kampu u bivšoj kasarni imaju dva sporedna, ilegalna ulaza, pa veliki broj migranata izbjegava glavnu kapiju i u kamp ulaze ilegalno.

Mještani ovog sarajevskog naselja okupili su se i prije tri dana, ali u manjem broju, da bi upozorili na lošu sigurnosnu situaciju koja traje više od godinu, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79