Mještani čuli galamu pa pozvali policiju: Migrant nestao u rijeci Glini?

Jedan migrant je nestao u rijeci Glini prilikom pokušaja prelaska nabujale rijeke kod naselja Drenovac nadomak Velike Kladuše, a njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno, potvrdio je danas Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Prema njegovim riječima, veća grupa migranata pokušala je sinoć da pređe pomenutu rijeku koja razdvaja teritorij Bosne i Hercegovine od susjedne Hrvatske. Tom prilikom dvojica migranata iz grupe zakoračili su u rijeku, ali ih je snažna bujica počela nositi.

Jedan mještanin pomenutog naselja začuo je galamu migranata koji su se nalazili na tom mjestu, te je pozvao policiju.

Prema informacijama kojima se raspolaže, pomenuta dvojica su se uspjela uhvatiti za krošnju drveta u vodi, dok su ostali migrani ostali na bosanskohercegovačkoj strani.

Jedan od njih je uspio nekako da se spasi i izađe na obalu, dok je drugi izgubio snagu te se prepustio snažnoj vodenoj struji koja ga je odnijela.

Pretpostavlja se kako se taj migrant, najvjerovatnije utopio, ali za sada se vodi kao nestala osoba.

Slučaj je preuzela Granična policija BiH i trenutno je u toku potraga za tijelom. Glina koja predstavlja riječnu granicu između dvije države, zbog otapanja snijega i padavina, dostigla je visok nivo što će zasigurno dodatno otežati potragu.

Inače, ovo područje je jedna od najčešćih ruta kuda migranti pokušavaju da pređu državnu granicu s Hrvatskom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79