Mještani Klopča prisiljeni da piju vodu koja je zaražena uginulim glodarima! (FOTO)

Amel Hrustić, ime je jednog mještanina Mjesne zajednice Klopče.

Ovo naselje je jedno od najbrojnijih u Zenici, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Problemi u naselju su dugogodišnji, ali izgradnja autoceste kroz njihovo naselje uništila im je osnovno, egzistencijalne uslove za život u naselju. Nadležni organi ne djeluju po pitanju, a na portalu Crna Hronika već nekoliko puta smo pisali o problemima vodosnabdijevanje.

,,MJEŠTANI ZASEOKA HRUSTIĆI I JAHIĆI U MJESNOH ZAJEDNICI KLOPČE, ZENICA – PRISIJENI SU DA PIJU VODU KOJA JE ZARAŽENA UGINULIM GLODARIMA I BOG ZNA ČIM SVE NE!!!

Naime, prekidom ili završetkom radova na zeničkoj obilaznici auto puta Zenica Sjever naša naselja su ostala odsječena od dalje komunikacije sa mjesnom zajednicom a samim tim i sa gradom jer uništena putna infrastruktura nije sanirana i ako smo imali obečanje da će to biti riješeno. Obračali smo se izvođaču, firmi Euro Asfalt ali smo od njih dobili odgovor da imaju sve neophodne dozvole od grada i da je sva dalja odgovornost za sanaciju na gradu.

Strpljivo smo tokom cijelog ljeta udisali prašinu koju su proizvodili teretnjaci koji su radili na obilaznici auto-puta, zatvarali svoju djecu u kućama kako se nebi pogušili, sve to iz patriotskih pobuda i viših interesa kako grada tako i države. Zbog viših ciljeva smo ostali bez putne komunikacije, rasvjete, kanalizacije i na kraju, ono što je možda i naj opasnije po naše živote i živote naše djece, DEVASTIRANO JE SNADBIJEVANJA NAŠIH NASELJA PITKOM VODOM.

U prilogu ovog statusa vam šaljem nekoliko fotografija uginulih glodara (pacova, štakora) koji se redovno zaglavljuju u filterima i ostaju tamo do same faze raspadanja.

Našoj djeci nije dovoljan COVID19, našoj djeci treba Hepatitis, Ciroza Jetre i sve druge po život opasne bolesti koje porijeklo vode iz zatrovane vode.

U 21. vijeku neko na veoma podao i neljudski način ubija našu djecu!

Pored problema sa rasvjetom,kanalazacijom, putem,ponovo imamo problem sa vodom..
Imamo divlju vodu sa vodovoda Zorkovac koju tacnije nemamo,a o gradskoj mozemo da mastamo..Nakon sto smo danas izasli na teren da ocistimo bazen i filtere o kojima niko ne vodi evidenciju,pronašli smo mnoštvo mrtvih zivotinja..Mi tu vodu već dugo ne pijemo,ali je koristimo u domaćinstvu!

Bojimo se da ce doći do kolektivne zaraze ukoliko se niko ne potrudi da dodje i rijesi nase probleme..

Ogorčeni smo..”, napisao je Amel Hrustić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79