U Koljanima nemaju riječi hvale za problematičnog momka

Policija iz Laktaša uhapsila je Bogdana Vajukića (20) iz tog grada zbog sumnje da je autom presreo, brutalno pretukao, ugurao u svoj automobil sugrađanina S.Ć. (24) i oteo mu 500 KM.

Ovo drumsko razbojništvo kao iz holivudskih filmova desilo se u srijedu oko dva časa iza ponoći na lokalnom putu Miloševci, a zbog zadobijenih povreda mladić je završio u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci. U ovoj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je u srijedu u 4.30 sanitetskim vozilom Doma zdravlja Laktaši dovezen S.Ć. u Urgentni centar UKC RS sa povredama lica. Te su povrede zbrinute, urađena je dodatna dijagnostika i pušten je na kućno liječenje.

Vajukić je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gdje je nakon ispitivanja postupajući tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci.

Njega sumnjiče da je golfom 4 presreo mercedes za čijim volanom je bio S.Ć., a zatim ga izvukao iz auta, brutalno pretukao po glavi i oteo mu 500 KM. Nakon brutalnog premlaćivanja, nesrećnog mladića Vajukić je izbacio iz auta kod nadvožnjaka u mjestu Koljani.

Ubrzo nakon toga policija ga je pronašla i uhapsila, a nezvanično saznajemo da je tokom pretresa njegove kuće i pomoćnog objekta u Koljanima pronađena odjeća na kojoj su bili tragovi krvi, kao i novac.

U Koljanima nemaju riječi hvale za problematičnog mladića

U Koljanima za ovog mladića, koji je zaposlen u jednoj mesnoj industriji, nemaju riječi hvale, jer je, kako kažu, veoma problematičan.

“Bilo je samo pitanje dana kada će on ubiti nekog ili neko njega”, kaže mještanin koji nije želio da mu navodimo ime, ističući da je mladić pravio nerede ne samo u svom selu, već i u Laktašima. Živi sa majkom i bratom, a navodno se treba i ženiti jer mu je djevojka trudna.

Njegova komšinica ispričala nam je da ga se veoma plaši i zbog njega joj brat iz Srbije dolazi da bude s njom.

“Prije tri godine moja pokojna majka, koja je imala preko 80 godina, i ja smo bile u kući kada nam je u neko doba noći počeo lupati na prozore i vrata. Toliko smo se uplašile. Mislila sam da će nas ubiti kada je razbio vrata. Pripremila sam i žarač da ga udaram”, kaže komšinica. Dodaje da ga je prepoznala kroz staklo kada mu je pala kapuljača i pitala ga: “Bogdane, šta ti je?” Nakon toga je pobjegao, a slučaj je prijavila policiji. Ističe da joj je njegova majka kasnije platila vrata, a ona je prekinula svaki kontakt s tom porodicom. Dodaje da ga poznaje odmalena i da je još kao dijete počeo da pije.

Mještani osuđuju brutalno razbojništvo

Mještani kažu da je u selu ovaj mladić poznat po tučama, pijanstvu i krađama, ujedno osuđujući njegovo brutalno razbojništvo.

“Ne znamo šta je razlog, ali njemu motiv i ne treba. Spreman je na sve kad je pijan. Jednom se potukao sa čovjekom i ženom u selu. Taj pretučeni mladić ima kafić u Laktašima, odmah pored kafića Bogdanovog brata, pa su se sigurno dobro poznavali, a vjerovatno ga je tukao samo da mu ukrade pare. Kažu da ga je vozio u gepeku i bacio na snijeg”, pričaju u Koljanima.

Vajukića sumnjiče za razbojništvo, protivpravno lišenje slobode, izazivanje opšte opasnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, a mjera pritvora mu je predložena zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79