Mještani o Urošu B.: ‘Znate li ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Tata. Radio je što je htio’

Mještani Dubone, odakle je Uroš B. (20), koji je prošlog tjedna ubio osam osoba, a ranio 13, nakon uhićenja njegova oca Radiše B. (55) ističu kako misle da treba uhititi i ubojičinu majku, ako ništa drugo, onda zbog odgajanja sina, a svi će potpisati i peticiju da se dotična obitelj iseli iz sela.

Bijesni, ogorčeni i ožalošćeni mještani sela, dan nakon hapšenja oca ubice kod kojeg je pronađen čitav arsenal oružja, navode kako se to trebalo i ranije dogoditi.

“Odmah kad se saznalo da je njihov sin pobio nedužnu djecu, trebalo je uhapsiti i oca i majku. Kad je njihov sin pobio djecu na početku života, osim njega, krivi su i roditelji. Da ne govorimo o tome kako je njihov sin i otprije bio poznat kao problematičan mladić koji je ubijao životinje, vozio traktor nenormalnom brzinom kao dijete, a kasnije motocikl po centru sela, a oni su uvijek za sve imali opravdanje”, kažu potreseni ljudi, a prenosi portal Nova.rs.

Jedan od poznanika obitelji navodi kako je svojedobno maloljetni Uroš B. bio izuzetno bahat, a prije dvije godine namjerno je motociklom udario policajca koji ga je pokušao zaustaviti u Mladenovcu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“Znate ko mu je sredio da ne ide u zatvor? Tata. Radio je što je htio, a tata je sve rješavao. Stvarao je probleme i u školi, pa kad bi mu zaprijetili da će pozvati njegovu majku, on se s osmijehom rugao uz komentar: ‘Ne morate majku, doći će moj stari da vam sve objasni'”, kaže sugovornik.

Osumnjičeni Uroš B, kako navode mještani Dubone, često je sudjelovao i u tučnjavama.

Tukao je i starijeg mještanina od 70 godina jer nije imao kontrolu, mislio je da je nepobjediv, neustrašiv. Tako je odgojen. Takav stav imaju i njegovi roditelji. Pa on je s 10 godina vezivao pse i ubijao ih iz pištolja. Tad su svi znali za to, a niko nije reagirao, nije to dječja igra, vidjelo se da nije normalan. Njegov otac o tome je pričao uz osmijeh, prepričavao je i dičio se sinovim glupostima”, govori mještanin Dubone.

Na pitanje je li istina da mještani traže da se porodica iseli iz sela, sagovornici kažu kako se o tome šuška, ali još ništa nije pokrenuto.

“Svakako ćemo mi prvo potpisati. Vjerujte, javno govorimo po selu, više nema straha, to zlo mora se iseliti iz Dubone. Nema njima normalnog života jer su ga i nama uskratili. Zakazao je sistem, zakazalo je društvo, ali roditelji su krivi i tu smo svi usuglašeni. Treba ih iz Srbije iseliti jer kad vidimo njegovu majku i brata u selu, vjerujte mi, svi se uznemirimo, bijesni smo, nevinu djecu ubio nam je iz razvrati”, zaključuju mještani.

Podsjetimo, otac osumnjičenog za masovno ubojstvo u Malom Orašju i Duboni, Radiša B. uhapšen je u srijedu navečer, a u njegovoj kući pronađen je arsenal oružja. On je osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja te eksplozivnih materijala. Na informativni razgovor privedeni su i majka, snaha, kao i brat Uroša B, nakon čega su pušteni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba, prenose srbijanski mediji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79