Mještani spriječili bagere: Inspekcija zabranila kopanje nelegalnog kamenoloma

Pokretanjem kamenoloma s nelegalnom dozvolom, (bez javne rasprave i suglasnosti mještana ) jedan km od centra Poriča, nedaleko Bugojna, bilo bi uništeno 24 duluma šume, imovina detonacijama, ugroženo zdravlje ljudi prašinom, uništeni usjevi,… čime bi posljedice ove ekološke katastrofe bile nesagledive.

Poriče je prirodni fenomen zračne banje (visoke koncentracije ozona i negativnih jona), koja se spušta niz Koprivnicu, koritom rijeke Poričnice, koji je uveliko bio prepoznao i predsjednik Tito, koji je na Koprivnici (u ovome zelenom raju) imao dvije čuvene vile piše Crna-Hronika.

Na naš poziv jutros je došla Kantonalna inspekcija. A prije toga Ibro Mandara je bio dovezao radne mašine jer je mislio započeti radove, u čemu su ga spriječili mještani Poriča.

Dolaskom inspekcije na lice mjesta, isti su tražili na uvid potrebnu dokumentaciju od Mandare. Naravno, on nije imao svu potrebnu dokumentaciju što smo mi tvrdili čitavo ovo vrijeme.

Firmi KVATRO je do daljnjeg zabranjeno bilo kakvo izvođenje radova.

Kad smo se upustili u ovo, znali smo da smo na dobrom i ispravnom putu. Bez obzira na sve. Bez obzira što iza njega stoje korumpirani političari i ko zna ko još. Danas smo dobili bitku, a dobit ćemo i rat. Ovo je samo još jedan dokaz koliko je naša vlast upetljana u kriminal, al sve će im se to obiti od glavu. Idemo dalje 💪💪💪💪💪💪💪💪 – radosnu vijest podijelili su sa nama mještani Poriča.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79