Mještani za mjesec prikupili 40.000 maraka za gradnju škole

Vrijedni mještani gračaničkog naselja Lohinja Donja, zajedno s članovima Školskog odbora, pokrenuli su ideju o gradnji nove škole, jer, kako su naveli, trenutno imaju 130 učenika kojima su potrebni bolji uvjeti za školovanje, što sadašnja škola ne ispunjava.

Također su istakli kako niko nije očekivao tako veliki odziv roditelja u prikupljanju dobrovoljnih priloga za gradnju škole. Predsjednik MZ Husein Šestan kaže da se za samo mjesec i po prikupilo više od 40.000 maraka.

Planirani rok

– Odziv je iznad svih očekivanja, a kada se u akciju uključe poduzetnici grada Gračanice i poduzetnici Lohinje Donje, njih 35, mi ne sumnjamo da će škola, stara 66 godina, biti završena u planiranom roku. Imamo slučaj da je jedan od članova Građevinskog odbora, koji ne želi da se javno eksponira, obećao dati 30.000 KM za krovnu konstrukciju – kazao je Šestan.

U uspjeh ne sumnjaju ni ostali članovi Građevinskog odbora Mersed Šestan, Mehmed Hadžić, Safet Bajrić, Alma Ahmatešavić, ali ni direktor Druge osnovne škole u Gračanici Almir Hadžić, u čijem je sastavu i škola u Lohinji Donjoj.

Prijatno iznenađenje

– Svi smo prijatno iznenađeni odzivom građana. Gradnja škole planirana je i u gradskom budžetu sa 25.000 maraka, a s pravom očekujemo i pomoć Vlade Tuzlanskog kantona, jer investicija je oko 450.000 KM. Čujemo da se ovdje ljudi jednostavno takmiče ko će više novca dati za svoju novu školu – istakao je direktor Hadžić.

On je dodao kako je jedan mještanin čak obećao besplatan iskop temelja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79