Mještanin Buča Potoka: Po groblju su se ganjali, bila je žestoka tuča, Naser mu je obećao da će ga ubiti ako ga vidi, navodno mu je sestru zlostavljao

Glavnoosumnjičeni i ujedno šesta osoba umiješana u ubistvo 19-godišnjeg Erduana Abazija uhapšena je sinoć na području Bosanske Gradiške, a nezvanično riječ je o Naseru Abaziju.

Pet ranije uhapšenih predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Nakon završene kriminalističke obrade svih pet lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistva u Buča Potoku, do sada pronađenih i lišenih slobode, predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Radi se o A. A. (1981.), V. A. (2000.), K. A. (1981.), M. A. (2002.), D. A. (1998.) i svi se prezivaju Abazi, piše Oslobođenje.

Ubistvu je prethodila tuča i svađa, a jedan od mještana rekao je za Oslobođenje da je oko 18 časova iza kuće čuo svađu, ali da nije obraćao pažnju jer je, kako kaže, to uobičajena pojava.

-Kasnije čujem da su se po groblju ganjali i da je bila žestoka tuča. Ovaj ubijeni Abazi je uboden nožem u vrat. Čuo sam od policije da im je ubijeni poznat. Prije mjesec i po je deportovan iz Njemačke. I kako će sad neko dijete pustiti u školu i na igralište? Pitao sam policiju zašto ne obilazi ovo područje. Tu su park, škola… Tu se stalno prodaje droga. Okupirali nas dileri. Najmanje 20 puta sam ih zvao. Imaju moje dopise i ništa. Umjesto da policija hvata dilere, ona se parkira u Trebinjskoj ulici i kažnjava vozače koji idu kroz zabranu. To im je sva aktivnost u Buča Potoku, priča naš sagovornik.

Prema najnovijim, nezvaničnim detaljima Naser Abazi je direktni izvršilac, a motiv za ubistvo je navodno zlostavljane Naserove sestre, a Alijine kćerke (jedan od osumnjičenih, op.a) od strane Erduana na jednoj svadbi koja se desila prije nekoliko dana. Navodno je zbog toga Naser obećao da će ga ubiti ako ga vidi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79