Mladen Milovanović kao inspektor MUP-a RS dilao drogu: “Sve dogovarao sa radnog mjesta”

U vrijeme kada su mnogobrojni Banjalučani bili suočeni sa izolacijom i restriktivnim mjerama zbog pandemije virusa korona, visokorangirani službenik MUP-a Republike Srpske Mladen Milovanović dogovarao je prodaju većih količina kokaina.

U vremenskom periodu tokom juna i jula 2020. godine tada glavni inspektor MUP-a Republike Srpske Mladen Milovanović, ostvario je veći broj komunikacija putem Sky aplikacije sa Aleksandrom Nikolićem koji je uz Bojana Cvijetića, označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe koja se bavila međunarodnom trgovinom droga prenosi portal Srpska info.

Kompletnom istragom u ovom slučaju rukovodi Tužilaštvo BiH, a većina osumnjičenih se brani sa slobode, dok je Milovanović u pritvoru.

Mladen Milovanović bio je glavni inspektor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, a uhapšen je prvi put 17. jula 2021. godine u društvu sa škaljarcem Milošem Božovićem, za kojim je Interpol Crne Gore raspisao potjernicu zbog teškog ubistva.

Torba puna kokaina

Milovanović u kritičnom periodu Nikolića u određenim komunikacijama oslovljava kodnim imenom Kortez, a Bojana Cvijetića sa nadimkom Čelični. Koliko je osumnjičeni inspektor bio ležeran u svom poslu, otkrivaju dešifrovane poruke iz Sky aplikacije.

Milovanović tako sa osumnjičenim dilerom uredno komunicira sa svog radnog mjesta u Centru za obuku MUP-a Republike Srpske, ali i potpuno normalno i to pješke dolazi na mjesto sastanka noseći u torbi dva kilograma kokaina. Primopredaja kokaina obavljana je u banjalučkim naseljima Karanovac, te Šeher/Srpske Toplice, odnosno u blizini mostova.

Sky komunikacija otkriva da je Milovanović o nabavci, a zatim predaji kokaina u Banjaluci redovno izvještavao osumnjičenog Nikolića. Za kokain koji je stizao iz Južne Amerike, odnosno Bolivije govorio je da se radi o top robi.

Izvor Srpskainfo iz MUP-a Republike Srpske otkriva da je u kritičnom periodu, odnosno ljeto 2020. godine, Milovanović trebao isporučiti kokain Nikoliću, ali to ne radi zbog policijskih akcija koje su bile u toku. Primopredaja prve ture robe izvršena je u banjalučkom naselju Karanovac, tačnije u blizini mosta. Tada Milovanović šalje poruku Nikoliću putem Skaj aplikacije.

“Prije mosta sam ja, u Karanovcu, sa lijeve strane, na 100 metara”, pisao je Milovanović.

Da visokorangirani inspektor MUP-a Republike Srpske nije previše brinuo o mogućem otkrivanju i hapšenju, govore i informacije da je Milovanović pozive obavljao i dok je bio u Centru za obuku MUP-a Republike Srpske, odnosno Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, gdje je i radio.

Dešifrovanjem Sky aplikacije utvrđeno je da je Milovanović prodavao Nikoliću i pakete u kojima se nalazilo dva kilograma kokaina. Koliko je bio opušten u obavljanju posla govori i to da je dva kilograma kokaina na mjesto sastanka nosio pješke.
Novogodišnji popust na kokain

Na dan predaje droge, nekoliko trenutaka prije, Milovanović šalje više poruka Nikoliću.

“Brate šta ima? Pješke ću ih ja sačekati. Imaću masku i naočale. Plava majica. Znači kada prođu onaj veliki most. Jeste brate, borimo se dalje. Kada prođu onaj veliki most u Karanovcu, neka nastave dalje, prema gradu do onog mosta sa jednom trakom. Odmah poslije toga ću ih čekati Što prečku ima. Brate znaš li dokle su stigli. Da znam orijentaciono. Imaš li brate povratnu. Dokle su. Samo neka jave dvadesetak minuta ranije da mogu stići, a posljednja poruka upućena u ovoj komunikaciji od strane Milovanovića glasila je: “Riješeno”.

Kompletnom istragom u ovom slučaju rukovodi Tužilaštvo BiH, a većina osumnjičenih se brani sa slobode, dok je Milovanović u pritvoru.

Mladen Milovanović bio je glavni inspektor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, a uhapšen je prvi put 17. jula 2021. godine u društvu sa škaljarcem Milošem Božovićem, za kojim je Interpol Crne Gore raspisao potjernicu zbog teškog ubistva.

“Kaže spustiće još 250 evra i biće dva komada. A brate iznervira se majke mi, najradije bi mu rekao ne treba ništa ako mi vjeruješ, znači brate tebe izađe 39.750 sa ovim novogodišnjim popustom”, pisao je inspektor MUP-a RS Nikoliću. Između ostalih dešifrovanih poruka Milovanovića na Sky aplikaciji izdvajaju se i one u kojima komentariše kokain pod oznakom “Rolex”.

Milovanović ovaj kokain takođe ocjenjuje kao top robu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79