Mladež SDA osula po Nevenki Tromp: Lažni dušebrižnik i kukavičje jaje sarajevske Trojke

Gostujući kod Senada Hadžifejzovića, Nevenka Tromp, iznijela je brojne podvale SDA koje joj se podmeću iz ove stranke unazad nekoliko sedmica. I ne samo to, razotkrila je ogromne razmjere državne izdaje na čijem čelu je bio Bakir Izetbegović, kako tvrdi sama Tromp. Bivša istražiteljica Haškog tribunala prije nekoliko sedmica jednoglasno je u Skupštini KS izabrana za počasnu građanku Kantona Sarajevo.

Asocijacija mladih SDA, dala je saopćenje u kojem se nalaze pritužbe na račun Nevenke Tromp.

O čemu je riječ, prenosimo u cjelosti:

“Nakon što je odbila zahtjev žrtava genocida da uskrati priznanje Nevenki Tromp, sarajevska ‘Trojka’ tu Tuđmanovu kvazinaučnicu pokušava promaknuti u vjerodostojnog tumača i posjednika tragičnih istina o genocidu nad Bošnjacima. Sramnom dodjelom priznanja koje nosi ime grada heroja, aktuelna vlast u KS uspjela je preduhitriti velikosrspke ideologe i propagandiste, koji su Trompovu htjeli odlikovati za njen doprinos u poricanju odgovornosti Srbije za najteži od svih zločina.

Sarajevska vlast, inače sklona nasrtajima na kulturu sjećanja i tekovine odbrambeno- oslobodilačkog rata, Nevenki Tromp je, po njenom vlastitom priznanju, dala mikrofon, koji ona koristi za neistinite, nedobronamjerne i zbunjujuće tvrdnje. Podmećući Nevenku Tromp bh. javnosti, vlast u KS brigu o istini, pravdi i satisfakciji žrtava genocida želi prepustiti bjelosvjetskim reketašima, revizionistima i negatorima. Nevenka Tromp nije pravnik, magistrirala je rusku književnost, a historija njenog služenja agresorima na Bosnu i Hercegovinu duga je i poznata. Nikada se nije ogradila od koautorstva u spornom izvještaju koji je hvalio Vojislav Šešelj.

Za to nema ni potrebe, jer Trompova ima samostalne autorske radove u kojima agresiju na Bosnu i Hercegovinu naziva građanskim ratom. Nevenka Tromp je lažni dušebrižnik i kukavičje jaje, koje nam podmeću oni koje i njihovi koalicioni partneri zovu izdajnicima.

Pažnja javnosti mora ostati na vjerodostojnim istraživačima i dokazanim borcima za istinu o genocidu nad Bošnjacima. Taj pogled u našu bolnu i tragičnu prošlost mora ostati iznad dnevnopolitičkih ciljeva, onako kako volju žrtava genocida i majki Srebrenice mora da poštuje svako onaj ko želi dobro ovog zemlji! To je linija ispod koje se ne ide, prepreka o koju će se brzo spotaknuti sarajevski populisti”, navodi se u saopćenju Asocijacije mladih SDA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79