Mladi bh. političar i otac devetomjesečne bebe pobijedio koronu: Uskoro ide kući, a bio je u komi i na respiratoru

Mladi političar iz Banje Luke Nikola Vukčević (32), nakon 40 dana teške borbe za život, pobijedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno liječenje.

Ovo je za Srpskainfo potvrdio njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, sada devetomjesečnu bebu.

– Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele Republike Srpske, koji su darovali krv neophodnu za liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od Covida, poručio je Strika.

Nikola Vukčević je na posljednjim izborima bio kandidat za odbornika u Banjoj Luci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao; ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, vjerovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

Prve simptome Covid-19 osjetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana ovaj mladi i energični Banjalučanin je bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvali na hiljade darovalaca krvi iz cijele Srpske.

Lijepe vijesti iz UKC RS obradovale su mnoge, pogotovo mlade ljude, ne samo iz Banjaluke i iz Socijalističke partije, jer je zbog svoje pozitivne energije i aktivizma Nikola bio omiljen i u drugim gradovima i među ljudima koji nisu politički aktivni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79