Mladi par je ostavio ecstasy na stolu: Dijete ga našlo, pojelo i završilo u bolnic

U novogodišnjoj noći mladi par iz Istre pozvao je prijatelje na druženje u svom domu. Svoje jednogodišnje dijete dali su na čuvanje baki. Jedan prijatelj para donio je tablete ecstasyja.

Roditelji i njihovi prijatelji podijelili su tabletu na trećine. Kako ističe njihova odvjetnica, ovo je prvi put da je mladi par probao drogu.

Nekoliko dana kasnije, zaigrano dijete popelo se na stolac i uzelo s radnog stola trećinu tablete koju roditelji, nemarno, nisu bacili u smeće. Uskoro su pozvali Hitnu pomoć koja je dijete odvela u bolnicu.

Stabilno je i izvan životne opasnosti.

No, djelatnici bolnice pozvali su policiju koja ih je nakon obavijesnog razgovora uhitila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, povredu djetetovih prava. Od tada nisu vidjeli svoje dijete, a kazneni postupak je u tijeku.

Na prvom ispitivanju u policiji oba roditelja priznala su kazneno djelo i izrazili kajanje zbog nemara. Općinsko državno odvjetništvo zabranilo im je približavanje i uspostavljanje kontakta s djetetom koje su smjestili u dječji dom.

Sud zanemario pravila?

Odvjetnica roditelja tvrdi da je sud prihvatio mišljenje Centra za socijalnu skrb bez održane rasprave, provjeravanja i zaprimanja roditeljskog očitovanja.

– Radi se o očito unaprijed zauzetom stavu suda i želji da se u evidenciji suda predmet evidentira kao što prije riješenim – poručila je za Glas Istre odvjetnica. Napominje kako bi inače brzina bila pohvalna, ali ne ako se ne uzimaju u obzir okolnosti slučaja i zanemaruju pravila.

Ističe kako sud nije uzeo u obzir okolnosti da se radi o inače jako brižnim roditeljima koji pružaju adekvatnu brigu i odgajaju svoje dijete u sigurnim i normalnim uvjetima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79