Mladi par prešao 2.000 kilometara u humanitarne svrhe, ukrali im bicikl u Beogradu

Na biciklu za dvoje, Italijanka i Australijanac prešli su više od dvije hiljade kilometara, u ime solidarnosti i pomoći žrtvama ratova na Bliskom istoku. Prateći rutu migranata od početka maja, prošle nedjelje su stigli u Srbiju. U petak, dok su spavali u hostelu na Bogosloviji u Beogradu, njihov dvotočkaš je – otuđen.

Njih dvoje ne gube nadu da će srpska policija pronaći bicikl, kako bi mogli da završe svoj poduhvat. Cilj im je da stignu u Bratislavu, gdje je sjedište humanitarne organizacije koja pruža medicinsku pomoć najugroženijima u Iraku. Usput se povezuju sa lokalnim aktivistima i skreću pažnju na probleme sa kojima se susreću izbjeglice.

– Ako ne pronađemo bicikl, idemo pješke do prve granice sa Evropskom unijom – kažu za “Novosti”.

Jutro kada su shvatili da im nema bicikla, pamtiće kao najgori dan u toku ove avanture.

– Nije bilo mjesta da ga unesemo u hostel. Za ova dva mjeseca nismo nikada imali bilo kakvih problema, pa nam nije palo na pamet da će neko da ga ukrade. Lopovi su brave isjekli, a većinu stvari su pobacali po ulici. U šoku smo bili skupljajući ono što je ostalo na trotoaru. Jedva smo otišli do policije da prijavimo krađu – priča naša sagovornica.

CyclingForIraq je kampanja u okviru projekta StepIn, kako bi pridobili podršku za pomoć najugroženijima u Iraku.

People of Belgrade our tandem bicycle has been stolen in Bogoslovija area. If you live in the city, or you know anyone…

Gepostet von Cyclingforiraq am Montag, 8. Juli 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79