Mladi SDA protestovali u Sarajevu: Zašto tramvajska pruga od Ilidže do Remize nije završena do 1. maja

Zbog nezavršetka rekonstrukcije tramvajske pruge od Ilidže do Remize do 1. maja kako su prvobitno obećali iz Vlade Kantona Sarajevo, danas su se kod Remize okupili iz Asocijacije mladih SDA izražavajući nezadovoljstvo dinamikom radova.

Ukazuju da je počela i turistička sezona a obećani dio tramvajske pruge nije završen.

– Okupili smo se danas da izrazimo nezadovljstvo dinamikom radova rekonstrukcije tramvajske pruge, a naročito zbog prve dionice Ilidža-Remiza koja je obećana da će biti gotova na proljeće do 1. maja. Evidentno je da nije i da neće još zadugo da bude gotova. To implicira da će čitava rekonstrukcija pruge trajati duže nego je planirano.

Mi svakako podržavamo projekat jer Sarajevo zaslužuje bolji javni gradski saobraćaj koji će da poboljša kvalitet života svih građana, ali ne na ovaj način. Na način gdje se zadaju određeni rokovi i ne mogu da se ispoštuju – kazao je tokom današnjeg okupljanja Kerim Balić, predsjednik Asocijacije mladih SDA i dodao:

– I time pokazujemo toliku neozbiljnost pristupanja ovakvim velikim kapitalnim projektima. Ovim kašnjenjem radova pogođeni su svi građani, studenti kao i turisti koji dolaze. Turistička sezona je počela i dosta njih se oslanja na sami gradski saobraćaj. Kada kažemo studenti, dosta naših kolega u razgovorima kaže da veliki dio vremena provede u samom prijevozu i dolasku iz raznih dijelova grada, jer nastava više nije online, odvija se na fakultetima i ovo postoje sve veći problem.

Oni traže od vlasti da objasni zašto se kasni sa rokovima.

– Apelujemo da se vlast oglasi o ovom pitanju, zašto je došlo do kašnjenja, zašto se ne poštuju rokovi i na kraju da urade sve što je u njihovoj moći da se ovo ubrza i riješi ovaj problem kašnjenja, da ispune svoja obećanja u vezi sa rekonstrukcijom tramvajske pruge – rekao je Balić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79