Mladi SDP Sarajevo: “Izlazim jer neću NJIHA”

Izlazak mladih na izbore od ključne je važnosti za razvoj demokratije u Bosni i Hercegovini. Pred svaki izborni proces mladi se afirmišu da iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore, piše PRESS.

Ove godine u Bosni i Hercegovini bit će održani lokalni izbori na kojima će stanovnici nađe zemlje imati priliku izabrati nove sazive lokalne vlasti, odnosno načelnike i vijeća.

Iako zvanična predizborna kampanja nije počela političke stranke već uveliko koriste se propagandom. Nekima to ide od ruke dok drugi svojim medijskim istupima samo pokazuju nekomeptentnost i nepismenost.

Kandidat SDA za načelnika Ilidže Fikret Prevljak, koji je prije nekoliko dana na TVSA izjavio “njiha” i danas je tema društvenih mreža. Upravo njegova izjava iskorištena je kao motivaciona poruka mladih SDP-a kojom se mlade osobe pozivaju da izađu na izbore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79