Mladi učitelj Marko Čikorić (32) vozi svoje učenike do škole. Ima samo tri đaka

Osnovna škola “Svetisav Mirković Nenad” kod Male Plane nadomak Prokuplja ima jednog od najdivnijih učitelja. Mladi Marko Čikorić (32) svakodnevno svoje učenike vozi do škole, donosi im hranu, pa i pušta crtane filmove kad dođe vreme pauzi.

Sa učenicima se zajedno probija i kroz smetove, a nekada sankama stižu do škole.

– Već osam godina radim u školi. Imam tri učenika i mnogo ih volim – napominje nam Marko na početku razgovora. Kako i sam kaže, oni su svi zajedno jedna porodica.

– Vozim ih svakodnevno u školu, jer ja prolazim kroz selo i zgodno je i meni i njima da ih povezem. Kada dođemo do škole, prvo naložim vatru, a dok ja sve pripremam, njima pustim neki crtani film – kaže učitelj.

Svaki dan, njihova je nova, zajednička avantura koja se ne zaboravlja.

– Svakodnevno smo zajedno, pre škole gledamo crtani, pa malo učimo, a onda gledamo neke dečje emisije. Kada je lepo vreme, prošetamo svi zajedno po selu i uživamo u našoj prelepoj prirodi – priča nam omiljeni učitelj.

Marko je i volonter Crvenog krsta, a meštani ga obožavaju.

– Volim da pomažem ljudima. Svima njima je prodavnica udaljena nekih 17 kilometara, pa im kupujem hranu i donosim, svi smo jako dobri. Oni su zadovoljni, kako deca, tako i roditelji, pomažemo se i srećni smo.

Svoju karijeru započeo je u ovoj školi, to mu je ujedno i prvi posao. Kako kaže, sada ne bi ni imao srca da ode i ostavi svoje đake.

– Mi smo dosta napredovali, imamo razne donacije od grada, od privatnih preduzeća, deca dobijaju paketiće, dobili smo račiunar od žene čiji je otac pohađao ovu školu. Znate kako, ja ovde radim i jako mi je lepo, prvi mi je posao i srećan sam, ne bih imao srca da ih ostavim, a sa bivšim generacijama sam u kontaktu – priča Marko, prenosi Telegraf.rs

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79