Mladi zaigrali kolo u Goraždu: Možemo i moramo zajedno

Članovi kulturno-umjetničkih društava iz nekoliko gradova u istočnoj Bosni okupili su se danas u Goraždu gdje su na mostu igrali kolo i na taj način poslali poruku prijateljstva i zajedništva, a sve u okviru manifestacije “Mostovi spajaju prijatelje”.

Kako je saopćeno, u Goraždu su se danas okupili mladi iz ovog grada, ali i iz Foče, Čajniča, Rudog i Ustikoline . Mladi članovi kulturno-umjetničkih društava su tim pvoodom zaigrali zajedničko kolo te su poručili kako Drina i mostovi na njoj moraju početi spajati ljude.

“Mostovi spajaju prijatelje. Moramo i možemo zajedno”, poručili su.

Također, mladima su se u okviru ove manifestacije obratili i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Rudo Dragoljub Bogdanović te načelnik Općine Foča-Ustikolina Mujo Sofradžija.

“Zahvalili su se za fantastičnu organizaciju manifestacije gdje su mnoga djeca osim folklora pokazala i svoja umijeća u dramskim prikazima i recitovanju pjesama”, navodi se.

Nakon manifestacije na mostu, svečanost je nastavljena uz prisustvo privrednika iz ovog grada, uposlenike Grada Goražda, građane, te muzičare i pjevače iz Goražda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79