Mladić (19) vezao pa ubio psa jer mu je navodno podavio kokoške

U Odžaku utorak 6.4.2021. desila se nezapamćen slučaj koji je zgrozio lokalno stanovništvo. Čitatelji portala Crna-Hronika poslali su saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

“Tijekom jučerašnjeg dana desio se užasan prizor koji je izazvao strašnu reakciju i bunt mojih mještana. Slučaj je vezan za psa lutalicu, koji je bio poznat šetač naše čaršije i našeg grada.

Jučer nakon objave mještana da je pas nestao (s obzirom da je svima bio jako poznat), saznajemo da je ubijen. Psa je ubio devetnaestogodišnji dječak (identitet poznat redakciji portala) kojem je, kako on kaže, pas podavio kokoši.

“Rješenje je našao tako što mu je vezao noge, mučio, a potom ubio iz lovačke puške, za koju naravno shodno njegovim godinama nema dozvolu. Pas je bačen na njive koje se nalaze nedaleko od njihove kuće, gdje je i slikan.

Obavještavam Vas da je dječak u prepiskama potvrdio da je to uradio, te je odmah zatim slučaj prijavljen i policiji od koje čekamo reagovanje. Shodno tome, obavještavam Vas u nadi da ćete dati podršku mještanima Odžaka, jer sumnjamo u rad policije.

Naglašavam da dječak nema dozvolu za korištenje oružja i da je pucao u neposrednoj blizini maloljetne djevojčice, kojoj je život mogao biti ugrožen, te da je pucao u blizini kuća, što je također protuzakonito. Ako ni za što, bar za to mora snositi odgovornost” – izjavili su čitatelji portala Crna-Hronika (identitet poznat redakciji portala)”

Mladić može biti osuđen zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. i krivično djelo mučenje i ubijanje životinja iz člana 318. stav 1. u vezi sa članom 54. KZ F BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79