Mladić (22) iz Švicarske nakon nesreće pokušao sakriti da je pio. Uradio je neobičan potez

Čovjek je doveo život u opasnost i riskirao akutnu srčanu disfunkciju’.

Mladić (22), koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću početkom travnja na ulicama švicarskog Berna, želio je prevariti policiju pa je nakon izazivanja nesreće popio još litru alkohola kako bi mogao tvrditi da je alkohol konzumirao nakon izazivanja nesreće.

Kako pišu švicarski mediji, mladić je prevelikom brzinom vozio automobil ulicama Mühleturnen (okrug Bern-Mittelland), izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u kamen, potom vozilom srušio pregradu i zabio se u zid kuće.

Nakon toga je pobjegao, piše Fenix Magazin. Kad je došao doma, poduzeo je neobičnu mjeru da prikrije alkohol u krvi. U sat i pol je popio cijelu litru Becherovke, rakije s 38 posto alkohola. Ovakvim ponašanjem, koje se u stručnom žargonu naziva i “Nachtrunk”, osoba koja je skrivila nesreću kasnije može tvrditi da je pila tek nakon nesreće. Osim toga, takav postupak bi trebao onemogućiti mjerenje alkohola od strane policije.

– Čovjek je doveo život u opasnost i riskirao akutnu srčanu disfunkciju, respiratorni zastoj, gubitak svijesti i povraćanje, što je u kombinaciji moglo dovesti do njegove smrti, rekla je Ruth Rihs iz Bernske zdravstvene zaklade. Prema njezinim riječima, 22-godišnjak je bi s tom količinom alkohola mogao imati 4,5 i 5 promila alkohola u krvi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79