Mladić (24) ležao nemoćan na zemlji, ubica mu se smijao

Podgoričanin Dražen Vojvodić (38) snimao je telefonom kako likvidira Vidaka Vujovića (24), piše u tužilačkim spisima. Prema tim dokumentima, pucao je u leđa Vujoviću i to dok je ovaj već ležao na zemlji i govorio mu: “Nemoj”. Navodi se da se na snimku čuje i Vojvodićev smijeh.

Do tih dokaza došli su inspektori podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti, tokom istrage ubistva Vujovića. Njegovo polu ugljenisano tijelo pronađeno je 8. aprila u naselju Šteke, nadomak Podgorice.

Vojvodić se i pohvalio snimkom, a zločin je pravdao time da je Vujović navodno njega htio da likvidira. On je usmrtio sugrađanina 31. marta između 16 i 17.30, piše u dokumentima Višeg državnog tužilaštva.
Stvari bacili u Sitnicu

Prethodno je dogovorio da se nađu u dijelu grada Preko Morače, a potom ga “golfom” odvezao u naselje Šteke i namamio da s njim pođe nekih 200 metara od glavnog seoskog puta, u šumu.

– Gdje je u pravcu oštećenog ispalio više hitaca iz pištolja ‘CZ M57’… od kojih su tri pogodila oštećenog u predjelu leđa, usljed čega je kod njega nastupila smrt – piše u spisima. Tužilaštvo navodi i da je Vojvodić nakon toga pošao ka Podgorici, pozvao Novicu Đikanovića i tražio mu pomoć da se “riješi tijela”, što je ovaj i prihvatio.

Đikanović, inače medicinski radnik, navodno je pošao sa Vojvodićem u Šteke, gdje su nekom tečnošću polili tijelo ubijenog i zapalili ga. Navodi se da su prethodno uzeli pokojnikov mobilni telefon i još neke lične stvari, koje su kasnije bacili u korito rijeke Sitnice.

Mobilni telefon Vujovića pronađen je pretresom kuće i dvorišta Đikanovića.
Pištolj čuvao u kolima

Pretresom Vojvodićevog “golfa” pronađen je pištolj “CZ M57”, sa šest metaka u okviru. Sakriven iza volana, u prostoru za osigurače, pojašnjavaju policijski inspektori.

Tužioci i sudija za istragu, osim dokaza izuzetih sa mjesta ubistva, koji su vještačeni, raspolagali su i izjavama svjedoka kojima se Vojvodić pohvalio ubistvom i pokazao im snimak.

Sudija za istragu ocijenio je neosnovanim prijedlog Vojvodićevog branioca, advokata Damira Lekića – da iz spisa predmeta izuzme sve dokaze koje su prikupila dvojica policajaca protiv kojih se vodi postupak zbog iznuđivanja iskaza.

-Branilac nije iznio nijednu činjenicu koja bi dovela u sumnju zakonitost njihovog postupanja prilikom preduzimanja službenih radnji – obrazložio je sudija Goran Šćepanović.

Ističući da je Vojvodić osumnjičen za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i da u slučaju osude može očekivati visoku zatvorsku kaznu, sudija mu je odredio pritvor – zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Vojvodić je više puta osuđivan – zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja javnog saobraćaja, nasilja u porodici, teška krađa, samovlašće, nanošenje teških tjelesnih povreda, neovlaštene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, razbojništva, pišu Vijesti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79