Mladić cijeli život nosio jedan prsten, on ga odao prije hapšenja: Sad se pojavio sa novim na istoj ruci

U Hagu je danas izrečena drugostepena presuda nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koji se u sudnici pojavio dobro raspoložen. Pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj ruci.

Po dolasku u sudnicu Ratko Mladić je bio dobro raspoložen, pa je tokom fotografisanja imitirao pokrete fotoreportera.

Međutim, pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj lijevoj ruci.

Kako može da se primeti sa fotografije, oblik prstena podsjeća na poglavicu. Mladić prsten nosi na domalom prstu lijeve ruke.

Kako je poznato, haški optuženik je cijeli svoj život na istom tom prstu nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom.

Priča se da je misteriozni prsten nosio čak i tokom rata.

Međutim, taj prsten bio je jedan od glavnih razloga njegovog hapšenja. Naime, kako su ranije objavljivali mediji, policijski doušnik je identifikovao bivšeg generala upravo po ovom detalju.

Nakon što je primjećen ovaj detalj, Mladić je brzo lociran u mjestu Lazarevo, a situacija se potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti Mladić.

Specijalci su sproveli brzu akciju hapšenja a Mladić, koji je u kući bio sa rođakom, i nije pružao otpor.

Uhapšen je na spavanju a policija nije naišla na otpor jer nije ni bio naoružan.

Inače, Mladić je sa pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Međutim, nakon određenog vremena ovaj nakit je dao sinu Darku, što su mediji primjetili i objavili.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79