Mladić demolirao Pozdrav Suncu u Zadru, razbio 26 ploča. Objavljena snimka

Mlađi muškarac u crnoj trenirci sa sivom kapuljačom razbio je danas oko 13 sati 26 ploča na Pozdravu Suncu u Zadru.

Razbijao ih je rešetkom kanalizacijskog šahta i sve oštećene ploče su ulegnute nekoliko centimetara, javlja Zadarski.

Policija je oko 13:10 dobila dojavu građana. Prema prvim informacijama, nepoznati muškarac je došao do instalacije koja je nedavno temeljito obnovljena za preko 4 milijuna kuna i počeo razbijati staklene ploče. Nakon toga je sjeo na bicikl i udaljio se s mjesta događaja.

Na mjestu događaja policija provodi očevid. Kako javlja Zadarski, slobode je lišena osoba koja se dovodi u vezi s incidentom.

Muškarac je uništio oko 26 ploča, čime je, prema prvim procjenama, napravio štetu od čak 660 tisuća kuna.

Snimke s mjesta događa prikazuju muškarca kako svom snagom u više navrata baca metalni predmet po staklenoj površini.

U policiji kažu da će kriminalističkim istraživanjem biti utvrđen motiv tog nedjela.

“Pozdrav Suncu sastoji se od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra.

Ispod staklenih provodnih ploča nalaze se fotonaponski solarni moduli preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom, s ciljem da se, kao i s Morskim orguljama, ostvari komunikacija – tamo sa zvukom, a ovdje sa svjetlom”, opis je instalacije na internetskim stranicama zadarske turističke zajednice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments