Mladić godinama teroriše mještane, KAP PRELILA ČAŠU kad je upao u stan POZNATOG DOKTORA

Doktora Radosava Milutinovića (62) u njegovom stanu, pored ambulante, u selu Badovinci kod Bogatića, uz prijetnju nožem opljačkao je narkoman A. G. iz istog mjesta, koji je samo četiri dana prije ovog razbojništva izašao iz pritvora, a policija još traga za njim.

– Živ sam i zdrav, a da sam dobro, nisam poslije onoga što sam preživio – kaže u ispovijesti za Blic doktor Radosav Milutinović poslije traume preživljene u četvrtak po podne.

Naime, oko 16 sati, doktor, koji je radio prije podne, bio je u svom stanu, dok je u ambulanti bila njegova koleginica. Čuo je buku, kao da neko razbija staklo.

– Pomislio sam da se na ulici dogodila saobraćajna nesreća. Ubrzo je neko lupao na moja vrata i bio sam ubijeđen da povrijeđeni u nesreći traži ljekarsku pomoć. Kada sam otvorio vrata, razbojnik je samo utrčao u moj stan. Odmah sam ga prepoznao jer nije bio maskiran. Bio je naoružan nožem, izbezumljen. Vidio sam da nije sav svoj, da je najvierovatnije drogiran i pokušao sam ga smirim. Rekao sam mu da će dobiti sve što hoće, da sam mu i ranije davao lijekove. Uzeo je novčanik i sav novac koji sam imao, pet, šest hiljada dinara i moj mobilni telefon – priča još uznemireni doktor Milutinović i dodaje da je agonija trajala dva, tri minuta, te da se nije opirao jer bi pljačkaša-narkomana tako samo isprovocirao da na njega nasrne nožem koji je imao kod sebe.

Iako u šoku, doktor je smogao snage i odmah obavijestio policiju o pljački i počela je potraga za razbojnikom.

– Mještani su zgroženi ovim napadom, jer ja važim za ljekara koga poštuju, cijene i komentar im je “zar i na njega?!”. Ponavljam, da sam dobro, nisam, ali moram to pobijediti u nadi i vjeri da će razbojnika uhapsiti i privesti pravdi. Takođe se nadam da će biti osuđen na dužu zatvorsku kaznu ili upućen na liječenje, jer je narkoman koji teroriše čitavo selo, a ja sam samo posljednja žrtva u nizu – napominje doktor Milutinović.

Osumnjičeni pljačkaš je, naime, samo četiri dana prije upada u doktorov stan pušten iz pritvora u kome je bio zbog razbojništva.

Prije dva mjeseca je na silu ušao u ambulantu u Badovincima, ali nije bilo ljekova da bi ih ukrao.

Takođe je provalio i u stan doktorove koleginice, koji je u okviru ambulante, a ona na sreću nije bila kod kuće.

– On traži pare za drogu. Presretao je ljude u večernjim satima na ulici, mještani su u strahu. Posebno su u strahu stariji, penzioneri. Prošle godine je upao u stan profesora istorije i pretukao ga metalnom šipkom. Uhapšen je, a po izlasku iz pritvora ponovo je otišao u stan profesora i tražio pare. Strašno je šta sve trpimo – konstatuje napadnuti doktor.

Protiv osumnjičenog pljačkaša do sada je podnijeto nekoliko krivičnih prijava, ali nažalost nije na duže vrijeme sklonjen iz Badovinaca da ne teroriše mještane ovog mirnog mačvanskog sela.

– Policija odradi svoj posao, uhapsi ga. Bude kratko u pritvoru i opet se nađe na slobodi. Kako? Ne znam. Ne znam ko je zatajio u cijelom tom procesu njegove osude i smještanja u zatvor. Mogu samo da izrazim nadu da poslije napada na mene neće biti sportskog ribolova – pecanja ribe i vraćanja u vodu, tačnije hapšenja pljačkaša-narkomana i njegovog puštanja na slobodu. Jer, ako se ponovo nađe na slobodi, to poniženje i nepravdu ne bih podnio i u tom slučaju biću prinuđen da dam otkaz i napustim selo, čiju većinu mještana cijenim, kao i oni mene – kaže na kraju ispovijesti opljačkani doktor Radosav Milutinović.

Žive u strahu – teroriše Badovince

Osumnjičeni pljačkaš koji teroriše mještane Badovinaca u selu živi sa babom. Prema riječima doktora Milutinovića, A. G. je napušteno dijete, a baba, koja ga mnogo voli, toleriše njegovo ponašanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments