Mladić iz Mostara objasnio kako je došlo do nesreće u kojoj je uništen skupocjeni Nissan GTR

Nakon što smo danas prenijeli tekst Slobodne Dalmacije o prometnoj nesreći u Stobreču, javio nam se Marin iz Mostara koji je sudjelovao u navedenoj nezgodi. Evo njegove strane priče.

Mladić iz BiH razbio skupocjeni Nissan GT-R: Udario u Peugeot s dvije djevojke

 

Istina je da sam dana 06.01.2022. godine, točnije u kasnim večernjim satima negdje oko ponoći, bio u Stobreču te da sam te prilike upravljao vozilom marke Nissan GT-R Godzilla u mom vlasništvu.

Prije samog događaja bio sam u radionici odnosno garaži koja se nalazi u Stobreču, kod svojih prijatelja te smo te prilike snimali materijale u istoj garaži, nakon čega sam krenuo kući.

U jednom trenutku, vjerojatno uslijed premorenosti, izgubio sam kontrolu nad vozilom, a u tom trenutku iz drugog pravca išlo je vozilo PEUEGOT koje ni na koji način nisam mogao izbjeći te ostvarujem kontakt sa istim.

Nakon toga, izlazim iz svog vozila, kao i vozačica i suvozačica drugog automobila, koje su same izišle te sam se uvjerio da su pri svijesti i bez težih ozljeda.

S obzirom na to da se nezgoda dogodila u neposrednoj blizini radionice odnosno garaže mojih prijatelja u kojoj sam prethodno bio, isti su čuli udar te su odmah došli na lice mjesta, dakle isti nisu u trenutku nezgode bili sa mnom u vozilu, kao što se to navodi u objavljenom članku. Iz svojih osobnih razloga, uklonio sam registarske oznake sa svog vozila te sam isto prekrio ceradom, time ne škodeći nikome niti sam time počinio bilo kakav prekršaj, što je utvrdila i policija prilikom obavljanja uviđaja.

(FOTO) Ovo je razbijeni skupocjeni Nissan GT-r: Imao čak 650 konjskih snaga

Na lice mjesta je izišla i policija te uzela izjave kako moju tako i izjave vozačice i suvozačice drugog vozila, koje su cijelo to vrijeme bile na licu mjesta, razgovarajući sa mnom, pitajući između ostalog o popravci njihovog vozila.

Policija je odradila svoj posao, na licu mjesta su me i alkotestirali te utvrdili da nisam pod utjecajem alkohola. Želim istaknuti da kao jedan ozbiljan, odrastao čovjek znam što predstavlja automobil i koliko je pravilno i savjesno upravljanje istim bitno, stoga su neistine da sam se kako je to navedeno ”išao okretati na ručnu” već je gubitak kontrole nad automobilom posljedica vjerojatno premorenosti, usprkos opreznom upravljanju istim.

Nadalje, u objavljenom članku se senzacionalistički spominje i navodni požar, što također nije istina s obzirom na to da do nikakvog požara predmetne prilike nije došlo.

U automobilu sam bio sam, što se može provjeriti i kod nadležne policijske uprave koja je izlazila na lice mjesta, a moji prijatelji su došli naknadno čuvši da se nezgoda dogodila.

Također, želim istaknuti da vozačica i suvozačica iz drugog vozila niti u jednom trenutku nisu gubile svijest niti su davale bilo kakve znakove koji bi ukazivali na teže tjelesne ozljede. Djevojke su, kao što sam to i naveo nakon samostalnog izlaska iz automobila, sjedile na zidiću uz cestu, naravno, potresene s obzirom na nezgodu, međutim, u komunikaciji s njima sam uvidio da su u redu.

Netočan je navod da ih je netko izvlačio iz automobila s obzirom na to da su kao što sam to prethodno i naveo same izišle iz automobila. Namjera objavljenog članka, kao i sam senzacionalistički naziv istog, meni ostaje u cijelosti nepoznat, a dio gdje se čak navodi da su umalo ubijene dvije djevojke, ne samo da je daleko od istine već je isti i slobodno rečeno zlonamjeran.

Očitujući se na dio članka da mi je na licu mjesta naplaćeno 15.000 kuna kazne, ističem da je i taj navod još jedan u nizu netočnih navoda s obzirom na to da mi je policija koja je obavljala uviđaj predmetne prilike izdala dva prekršajna naloga na ukupan novčani iznos od 1.250 kuna.

S obzirom na navode iznesene u objavljenom članku, osjetio sam potrebu demantirati iste navode jer kao takvi nisu točni i zasigurno ljudi koji me poznaju znaju da nisam osoba koja olako shvaća opasnosti koje upravljanje automobilom nosi, a upravo ovim člankom se pokušalo okarakterizirati me kao takvog.

Ujedno ističem da sam i na licu mjesta prometne nezgode stajao na raspolaganju policijskim službenicima koji su vršili uviđaj te i ubuduće stojim na raspolaganju u slučaju potrebe razjašnjavanja okolnosti nastanka same nezgode piše Bljesak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79