Mladić iznajmio stan svog oca, sada mu stanari ne plaćaju kiriju, još mu i prijete

V. D. iz Niša, odlučio je da iznajmi stan svog oca, ne sluteći da bi to mogla da mu bude kobna greška. Danas, u njegovom stanu živi muškarac, koji ne plaća račune, kiriju a pored toga mu i prijeti.

Sve je bilo u redu a sada muči muku da stanara koiji ništa ne plaća izbaci napolje.

“Novosađaninu rođenom u Rumi, P. M, smo moj otac Dragan i ja izdali stan Januara 2023. godine. P. M. je trener karatea i u Nišu je otvorio karate školu za djecu, iako je najvjerovatnije bez trenerske licence za taj uzrast koji trenira”, počinje za Telegraf priču V. D.

Srceparajuća priča je bila “mamac” da uđe u stan.

“Što se tiče njegovog stanovanja, uselio se i potpisan je ugovor 08.01.2023. godine i prije potpisivanja ugovora nam je složio lažnu priču kako mu je brat nedavno stradao u Njemačkoj i da je ostavio iza sebe djevojčicu od 15 godina koju P.M. i njegova porodica sada moraju da podižu. Moj otac je duša od čovjeka i sažalio se na njegove laži. Ugovoreno je da je P.M. platio depozit na stan, a da će januarsku i februarsku stanarinu platiti do kraja januara putem uplate na račun, pri čemu ćemo mi snositi polovinu troškova uplate novca. Nakon par poziva od strane mog oca na koje se nije javljao, 31.01.2023. je Petar pozvao mog oca i pokušao da ga zamoli ga sačekamo do kraja februara (dakle 2 puna mjeseca stanovanja bez dinara datog na ime stanarine). Moj otac je na početku pokušao da se sažali na njega i rekao mu je da može da da dio novca, na primjer januarsku kiriju samo, a da februarsku može da zakasni nekih dodatnih 15 dana. P. M. se na to iznervirao i počeo da viče na mog oca koji je u tom trenutku bio na kardiološkom odjeljenju u Niškoj Banji na provjerama srca. Moj otac nije dobro podnio takvo obraćanje i prekinuo je poziv.

“Ugovor je sklopljen, ovjeren kod notara”

“Čuo sam se P. M. nakon toga i insistirao je da dođem do stana po svaku cijenu, što sam odbio. Htio sam da vidim stan u prisustvu nezavisnog lica, ali je P. M. pismenim putem u SMS porukama to odbio. 03.01. sam otišao do stana i ponudio P. M. raskid ugovora s rokom od 30 dana koji je ovaj odbio. 21. Februara sam se javio P. M. putem poruka i javio mu da ima još 10 dana do isteka roka za iseljenje na šta mi je on rekao da će nas kontaktirati njegov advokat koji se nikada nije javio. Pokrenuta je tužba krajem marta i prvo ročište je zakazano za 29.05. u Nišu. Do dana današnjeg, 13.05. P. M. nije platio ni jednu stanarinu, a od troškova stanovanja je platio struju 12 hiljada dinara (oko 200 KM), a dužan je još preko 40 hiljada dinara struje ( oko 660 kM) i režije u 5 mjeseci boravka u našem stanu. Početkom aprila podnešena je prijava komunalnoj policiji i P. M. se nije odazvao pozivu.

I dalje odbija da se iseli, i dalje ne plaća račune, i dalje ne osjeća gram griže savjesti zbog ovoga što radi.

“Imam priznanice da nije plaćao račune i svjedoke da mi do sada nije dao ni dinar za kiriju i račune. Pitam se da li je neko imao slično iskustvo s njim u Novom Sadu jer sam siguran da se nekome zamjerio i tamo”, priča V. D. i moli za pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79