Mladić je donesen mrtav i bačen na prugu u Blažuju da izgleda kao da ga je voz udario

Nakon sto je prije šest dana u Blažuju nadomak Sarajeva pronađeno tijelo mladića pored pruge, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, o slučaju je otvorena istraga protiv za sada nepoznatih počinilaca jer sve ukazuje da se radi o ubistvu.

Naime, tijelo mladića je pronađeno na pruzi te su prve informacije iz MUP-a KS ukazivale na to da se radi o ilegalnom migrantu kojeg je voz udario. No, slučaj su preuzeli inspektori Odjela za krvne delikte, a tokom uviđaja i vanjskog pregleda tijela uočena je teška povreda lobanje za koju postoji mogućnost da je uzrokovana hicem iz vatrenog oružja, a što će se naknadno utvrditi obdukcijom.

Da je po srijedi kriminalistička priča, a ne slučajna nesreća istražiteljima je otkrio položaj tijela u kojem je mladić pronađen. Kako nam je kazao izvor blizak istrazi, mladić je mrtav dovezen sa, za sada, nepoznate lokacije gdje je njegova smrt nastupila te je ostavljen na pruzi.

Istražitelji su odmah utvrdili da se ne radi o ilegalnom migrantu već o H. P., državljaninu BiH iz Sarajeva.

Mjesto gdje je pronađeno tijelo muškarca - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Mjesto gdje je pronađeno tijelo muškarca FOTO: AVAZ

Motiv je istražiteljima za sada nejasan, ali kako nam je jedan od njih otkrio, mladić koji je pronađen mrtav imao je kriminalnu prošlost te je prošle godine bio pod istragom zbog trgovine narkoticima s još nekoliko osoba iz sarajevske općine Novi Grad.

Prema teoriji slučaja kojom se islijednici vode, za sada postoji mogućnost da je ubijeni prodavao narkotike migrantima. Tome ide u prilog i činjenica da je prije nekoliko dana u PU Ilidža privedeno pet migranata, a što nam je nezvanično potvrđeno.

Oni su saslušani na okolnosti povređivanja H. P., ali za sada ne postoje čvrsti dokazi da su oni umiješani u smrt mladića prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79