Mladić kažnjen zbog isticanja zastave RBiH ispred table “Dobrodošli u RS”

Policija iz Vukosavlja identifikovala je i sankcionisala muškarca iz ove općine koji se fotografisao sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine pored table na kojoj piše “Dobrodošli u Republiku Srpsku”.

Kako je rečeno iz Dobojske policijske uprave, muškarac je prekršio iz Zakon o javnom redu i miru počinio u subotu, 20. juna, kada je fotografiju objavio na društvenoj mreži Facebook, čime je “bezobzirnim ponašanjem izazvao osjećanje uznemirenosti građana općine Vukosavlje”, prenosi Klix.

Muškarac je identifikovan i sankcionisan danas, navedeno je u saopćenju.

Ovo nije prvi put da vlasti Republike Srpske kažnjavaju osobe zbog isticanja obilježja Republike Bosne i Hercegovine jer to smatraju “uznemirenjem javnosti”.

Sredinom juna policijski službenici Policijske stanice Pale prekršajno su kaznili osobu koja se fotografisala sa, kako navode u saopćenju, zastavom Armije RBiH na Vrelu Miljacke na Palama.

Zapravo, bila je to zastava Republike BiH, odnosno državna zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanično obilježje zemlje sve do 1998. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79