Mladić Ramo Velagić (19) tvrdi da ga je pretukao policijskih inspektor u Gradačcu

Mladić Ramo Velagić (19) tvrdi da ga je pretukao policijskih inspektor u Gradačcu


Redakciji portala Crna-Hronika javio se mladić Ramo Velagić (19) koji tvrdi da je žrtva maltretiranja i fizičkog nasilja od strane policijskog službenika MUP-a TK PS Gradačac.

Kako kaže, pokušali su ga natjerati da prizna krivično djelo obijanje autobuske stanice, što tvrdi Ramo nije učinio.

“Dana 10.01.2024 sam priveden po navodni poziv u PU Gradačac po poziv koji mi nije uručen, niti sam bio upoznat sa ikakvim pozivom kada su me doveli u PU Gradačac.

Uveli su me u prostorije za ispitivanje nakom čega dolazi inspektor za kriminalisticke radnje. Pitao me je gdje sam bio u određeno vrijeme za šta sam imao svjedoke i dokaze da sam bio kući rekao mi je da priznam nešto što nema veze sa mnom, rekao mi je da se okrenem ka drugom inspektoru što sam i uradio zatim je ustao prišao do police izvadio pušku i sa tupim dijelom pe udario u potiljak.

Nakon čega sam pao na pod izgubio svijest, ali tu se nije zaustavio nastavio je da onesposobljava mene kada sam došao do svijesti podigao me je i psovao mi je vrijeđao nazivao kriminalcem nastavio da udara.

Razlog svega je to što nisam htio da priznam nešto što nisam uradio i za šta naravno niko nije spominjao nikakve dokaze. Poslije tog nemilog događaja inspektor napušta prostoriju PU Gradačac bojajući se posljedica.

Kada je otišao, izveli su me iz prostorije u drugu prostoriju gdje sam tražio poziv ili bilo kakav dokaz da sam tog dana privođen u PU Gradačac na šta su mi odgovorili da ne mogu dobiti nikakav papir kako bi zataškali dokaze ozljeda.

Ovim putem bi da uputim poruku narodu tako će privesti mlađe dijete pa će udariti u glavu sa tom istom puškom koja mi je bila uperena u čelo, pa će to dijete podleći od udaraca pa će i to zataškati kao i mnogo djela ovog grada, i neka više neko stane ovome u kraj ili će to biti otac svog djeteta ili to dijete neće moći podnijeti pa će se to pretvoriti u masakr pa se poslije pitaju nadležni zašto i kako. Toliko od mene HVALA”, izjavio je 19-godišnjak za CH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija