Mladić s Hvara nakon nesreće zakopao auto, policiji lagao da je pao niz stepenice

Mladić (25) koji je proteklog tjedna s Hvara ozlijeđen doveden u splitsku bolnicu, a liječnicima je rekao da je pao niz stepenice, zapravo je imao prometnu nesreću nakon koje je zakopao automobil kako bi prikrio dokaze, doznaje se u splitskoj policiji.

U policiji kažu da su još u četvrtak obaviješteni da je 25-godišnjak s teškim ozljedama prebačen u splitsku bolnicu te da je liječniku rekao da je pao niz stepenice. 

No policija je u tome uočila nelogičnosti i nejasnoće.

“S obzirom na utvrđene nelogičnosti te da je 25-godišnjak do sada evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, nastavili smo prikupljati informacije i došli do saznanja kako postoji mogućnost da je imao prometnu nesreću, zbog čega smo napravili detaljan obilazak lokalnih cesta koje vode od Jelse i Vrisnika prema drugim obližnjim mjestima. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili smo svježe tragove kočenja i bočnog zanošenja vozila, odnosno mjesto gdje se vjerojatno dogodila prometna nesreća. No tamo su pronađeni samo dijelovi vozila, ali ne i vozilo”, kazali su u splitskoj policiji.

Zakopao automobil

Naveli su i da su daljnjim radom na terenu došli do saznanja da se na tom mjestu dogodila prometna nesreća te da je vozilo najvjerojatnije uklonjeno i skriveno kako se za nesreću ne bi saznalo.

Policija je potom 29. siječnja u šumi u blizini mjesta Vrisnik pronašla veći nasip svježe zemlje, a ispod nje zakopan automobil čije su dijelove policajci pronašli na mjestu prometne nesreće.

Provedenim izvidima, rekli su u policiji, utvrđeno je postojanje sumnje da 25-godišnjak nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti, uslijed čega je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a vozilom je upravljao prije stjecanja tog prava.

Zbog toga je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog, a policija nastavlja istraživati ovaj slučaj domišljatog prikrivanja prometne nesreće s kakvim se još nisu susreli.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79