Mladić se nadrogirao i brutalno prebio prijatelja. Zamalo ga ubio

Dvadesetjednogodišnji Nenad iz okolice Koprivnice krajem srpnja prošle godine zamalo je zatukao prijatelja Ivicu zbog čega će mu uskoro na Županijskom sudu u Varaždinu početi suđenje za pokušaj ubojstva.

Nasilni Nenad je Ivicu najprije snažno ošamario, nakon čega je Ivica zateturao i glavom udario u štok vrata prostorije kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik ga je nekoliko puta nogama i rukama udarao po glavi. No to očito nije bilo dovoljno. Bespomoćnog prijatelja uhvatio je za kosu i bez prestanka udarao glavom o pod, piše Podravski.

Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu obiteljske kuće. S osobito teškim ozljedama prebačen je u bolnicu, a nije preminuo samo zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika koprivničke bolnice.

Optužnicu za pokušaj ubojstva potvrdio je Županijski sud u Varaždinu, a sudac Igor Pavlic sredinom tjedna proveo je i pripremno ročište i početak suđenja odredio za kraj prosinca.

“Ponavljao je da je imao odnos s mojom sestrom. Odjednom sam pukao”

Prema optužnici varaždinskih tužitelja, Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi zbog čega je ostao djelomično nepokretan. Nenadovi udarci slomili su mu vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica.

U svojoj obrani koju je dao tijekom istrage županijskim tužiteljima, Nenad je rekao da je s bratićem pušio galaxy, odnosno zloglasni osvježivač prostora koji se legalno prodaje kao zamjena za drogu.

“Ivica je došao i ponavljao da je imao odnos s mojom sestrom. Rekao sam mu da ćemo to riješiti sutra. Išao sam zapaliti joint, pušio sam i odjednom pukao. Nisam znao za sebe, odjednom sam se našao u postaji”, rekao je optuženi Nenad tužiteljima.

“Pitao sam policajce što sam napravio, a kad su mi rekli da sam istukao Ivicu, nisam vjerovao i iskreno mi je žao. Sedam godina, odnosno od svoje 13. godine konzumiram galaxy, a od 14. alkohol. Galaxy sam pušio cijeli dan, radilo se o tri grama, a navečer smo pili bambus. Samog događaja se ne sjećam”, priča optuženi Nenad.

Sve gledao mali sin pretučenog: “Tata je gotov”

Tijekom istrage svjedočila je i Nenadova sada već bivša supruga. Rekla je kako se Nenad vratio s mora gdje je radio pa su to proslavili.

“Nenad i Ivica posvađali su se zbog puštanja glazbe na mobitelu. Ivica je ustao, a Nenad ga je udario po obrazu tako da je Ivica pao i glavom udario o štok metalnih protuprovalnih vrata. Ivica je od toga već imao ozljede po glavi, a kad je pao na pod, Nenad mu je prišao i vikao: ‘Buš još j…. moju sestru’ i rukama i nogama ga je udarao po cijelom tijelu, uhvatio za kosu i glavom udarao o pod sve dok Ivici nije počela teći krv. Ivičin mali sin je vikao ‘tata je gotov’, a on je ležao u lokvi krvi. Ivica se pokušao povlačiti i zaštititi rukama i nije uzvraćao udarce. Rekla sam Nenadu da prestane jer će čovjek umrijeti, no on ga je nastavio tući. Ivica je bio u nesvijesti i počeo je krkljati, a izgubio je mnogo krvi”, rekla je bivša supruga optuženog Nenada.

Kako je navela, Nenad i Ivica do tada nisu bili ni u kakvoj svađi. Ivičin i Nenadov zajednički prijatelj, koji je u kuću gdje se odvijalo krvavo slavlje stigao već kad je nasilje skoro završilo, rekao je kako je čuo da je Ivičina supruga vikala neka pozovu hitnu.

“Nenad mi nije htio otvoriti vrata. Kucao sam po prozoru i tražio da mi otvori, a kada su mi vrata otvorili, vidio sam kako Nenad Ivicu, koji je bio sav krvav, pridiže s poda. Nenad ga je još htio udarati i stao sam ispred njega. Otišao sam kući po mobitel da pozovem hitnu, no kad sam se vratio, Ivicu su stavili na krevet i pokrili. Nenad se protivio da zovemo hitnu. Hitnu pomoć htio je pozvati i njegov bratić, a Nenad ga je naganjao po kući da ga spriječi”, rekao je svjedok.

Vještak ustvrdio da je bio pijan i nadrogiran

Pretučeni Ivica, koji je uslijed Nenadovih batina jedva ostao živ, tijekom istrage nije mogao svjedočiti zato što je bio na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama.

Što se optuženog Nenada tiče, utvrđeno je kako je bio pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Psihijatrijski vještak utvrdio je da ne boluje od psihičkih bolesti, no da ima “izraženu kombinaciju psihičkih smetnji” kao što su “emocionalna labilnost, subnormalne intelektualne kapacitete i izraženu sklonost zlouporabi alkohola i drugih sredstava ovisnosti”.

Vještak je utvrdio kako je Nenad, kada je izudarao Ivicu, bio u stanju smanjene ubrojivosti zbog teže alkoholiziranosti i opijenosti zbog konzumacije alkohola. Što se tiče konzumacije galaxyja, vještak se nije mogao konkretno očitovati o utjecaju na okrivljenika u trenutku događaja zato što su simptomi “vrlo različiti, kao i moguće promjene stanja svijesti i ponašanja”.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79