Mladić se objesio duksom, spasili ga policajci

Policajci iz Rogatice Goran Stojanović (52), Dragan Đurić (57) i Aleksandar Krčo (46), pokazali su da rade jedan od najpožrtvovanijih poslova, tako što su proteklog vikenda spasli život osamnaestogodišnjeg sugrađanina koji se duksom objesio o drvo.

Dogodilo se to u subotu, kada je Policijskoj stanici Rogatica, oko 21.30, prijavljeno da je pored lokalnog puta, u mjestu Matino brdo, primijećena silueta osobe obješene o drvo, a zatim su trojica kolega požurila na lice mjesta, gdje su zatekli mladića koji je davao znakove života.

“Šef smjene nas je obavijestio da je jedan sugrađanin prijavio da je pored lokalnog puta, nedaleko od Rogatice, na lokalitetu Hapsan, zapazio siluetu čovjeka obješenog o drvo. Odmah smo se uputili na taj lokalitet”, pojašnjava za “Nezavisne” Stojanović, koji je u službi punih 26 godina.

Muškarac, koji je ovaj slučaj i prijavio, bio je u autu sa još dvoje poznanika, a kada su vidjeli siluetu, preplašili su se i sačekali da dođu policajci. Kada su policajci stigli, oni su im pokazali lokaciju gdje su vidjeli obješenog muškarca.

“Ja sam upravljao vozilom, koje sam farovima usmjerio prema tom licu. Učinilo mi se da je taj mladić pomjerio ruku, što se i ispostavilo tačnim. Istrčali smo iz vozila, te mu prišli”, prisjeća se Stojanović za “Nezavisne”.

Osamnaestogodišnjak je sebi htio presuditi tako što je dio duksa svezao za granu drveta, a drugi dio je stavio oko svog vrata.

“Da nismo došli na vrijeme, sigurno bi došlo do gušenja”, pojasnio je Stojanović.

Policajci su ovog mladića podigli i skinuli mu obruč sa vrata, nakon čega je osamnaestogodišnjak počeo da dolazi sebi. Mladića su odmah prevezli u Dom zdravlja Rogatica, nakon čega je hospitalizovan u bolnici u Foči.

“Lijep je osjećaj kada znate da ste spasili mlad život. Znam da bi svaki policajac, kako u našoj policijskoj stanici, tako i MUP-u RS, isto učinio. To je i naša dužnost i obaveza”, rekao je Stojanović.

I njegov kolega Đurić, koji uniformu nosi 27 godina, ističe da je ponosan zbog toga što je spasio mladi život.

“Mislim da bi svaki policajac uradio isto. Kada pokažete humanost i ozbiljnost prema poslu, rezultati ne izostaju”, rekao je Đurić za “Nezavisne”.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da je život osamnaestogodišnjaka spasen zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika Policijske stanice Rogatica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79