MLADIĆ STRADAO U LOVU: Pričao je sa ocem u trenutku kada ga je pogodio METAK, tri puta se čulo ‘UPOMOĆ’

Velika tragedija zavila je u crno selo Kaona, nedaleko od Guče. Milija Radović (21) iz ovog sela, student prava, izgubio je život kada je lovačka puška nehotice opalila. Sve se dogodilo nedaleko od porodične kuće, a u trenutku kada je opalila puška koju je Milija ponio u lov, mladić je razgovarao sa svojim ocem Branislavom. Zbog velikog gubitka krvi, mladić je preminuo.

Prema saznanjima Blica, Milija je u nedjelju otišao u lov sa nekoliko svojih prijatelja i komšija. Prilikom povratka kući, zazvonio mu je mobilni telefon, jer ga je pozvao otac Branimir.

– Kako sam čuo, dok je pričao sa ocem, odjednom je povikao “Upomoć”, i to ponovio tri puta. Čuo se i pucanj. Sve se to događalo na oko 300 metara od njegove kuće. Brzo su ga pronašli i pozvali Hitnu pomoć – priča Mićo Rajović, predsjednik MZ Kaona, koji je šokiran viješću o tragediji u njegovom selu.

Kada su došli do Milije, on je već izgubio dosta krvi. Pretpostavlja se da se mladić okliznuo, te da je puška prilikom pada slučajno opalila i da je sam sebe upucao, a da ga je puščano zrno pogodilo u trbušnu aortu, zbog čega je iskrvario.

Milija je, inače, živio sa ocem i majkom Zoricom, i svojom starijom sestrom, dok mu je najstarija sestra Sanja udata.

– Otac me je pozvao u nedjelju i saopštio mi strašnu vijest. Mog malog bate više nema. On je još bio dijete. Ne znam šta da vam kažem. Ništa ne znam od detalja. Saznat ću kad mi se mama i tata vrate iz Čačka. Ali, toliko mi je teško da ne znam kako ću sve ovo preživjeti – ispričala je u suzama najstarija sestra Sanja, koja sa suprugom živi u Užicu.

Međutim, tek treba da potvrdi istraga, a nadležno tužilaštvo u Čačku naložilo je obdukciju, koja će otkriti sve detalje nesreće. Ono što je poznato je da je Milija u prvom trenutku davao znakove života, ali da je dolaskom u Dom zdravlja u Guči podlegao povredama, i pored velikih napora ljekara da ga spasu.

Saznali smo da je u trenutku smrtnog ranjavanja, Milija Radović bio sam, i da se nekoliko minuta prije toga rastao sa grupom lovaca. Kao i da je policija uzela puške od lovaca koji su bili sa Milijom u grupi, kako bi se pregledale.

Prema informacijama do kojih smo došli, riječ je o organizovanom lovu na sitnu divljač u ataru sela Kaona, a lovci nisu pucali već su samo obilazili teren. Saznali smo da je mladić imao iskustva u lovu i korištenju lovačke puške, jer su mu i otac i djed lovci.

Milija Radović će biti sahranjen na seoskom groblju u Kaoni, u utorak u 12 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79