Djevojka (20) uhapšena zbog proizvodnje i prodaje speeda i marihuane, pronađena joj 94 paketića

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su jučer, radeći na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, na osnovu Naredbe Osnovnog suda Zvornik, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi 20-godišnja djevojka M.O. iz Zvornika.

Prilikom pretresa je kod nje pronađeno i oduzeto 47 PVC paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” i 47 PVC paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed” ukupne mase 197,3 gr.

Te jedna metalna drobilica, digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koju mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Policijski službenici PU Zvornik su navedenog dana oko 21 sat, lišili slobode lice M.O. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga”.

Sve dalje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79