Mladić upucao prijatelja koristeći slijepi metak u pušci

U incidentu koji se dogodio jučer u bivšoj vojarni u Šišanu, blizu Pule, 23-godišnji mladić je osumnjičen za teško kazneno djelo nakon što je iz puške ispalio slijepi metak koji je povrijedio 18-godišnjaka.

Pulska policija je nakon detaljnog kriminalističkog istraživanja utvrdila da je osumnjičeni, u trenutku kada je usmjerio pušku prema šatoru gdje se nalazio mladić, koristio slijepi metak bez provjere cijevi puške.

“Iz cijevi je, prilikom ispaljivanja, izbačena kapica delaboriranog streljiva koja je prethodno bila korištena u toj pušci. Kapica je ostala zaglavljena u cijevi te je pogodila 18-godišnjaka”, objasnili su iz Policijske uprave istarske.

Žrtva incidenta je prevezena u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama.

Policija je protiv 23-godišnjaka pokrenula kriminalističko istraživanje i priprema kaznenu prijavu koja će biti podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Tereti se zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79